Tegels eruit, groen erin!

Foto: Pixabay

We willen ’s-Hertogenbosch graag groener maken. Waarom? Planten, bomen en struiken zijn prettig om in te leven voor mens en dier. Maar groen helpt ook gevolgen van klimaatverandering op te vangen. Regenwater kan zonder tegels meer in de grond zakken en worden vastgehouden. Ook zorgt groen voor meer koelte in hete zomers. En groen maakt de leefruimte van planten en dieren beter. Alle reden dus om tegels te wippen!

Als inwoner kan je tegels uit je eigen tuin of oprit halen, en vervangen door groen. Dat geeft je gelijk de kans mee te doen aan een landelijke wedstrijd, het NK Tegelwippen! Ingrid uit Rosmalen is al begonnen de tegels te verwijderen uit haar oprit en voortuin. De tegels aan de randen zijn eruit, en binnenkort komt het groen erin.

’s-Hertogenbosch is een van de gemeentes die aan de landelijke wedstrijd meedoet. Jij kan helpen dit kampioenschap te winnen! Wethouder Mike van der Geld (Energie en Klimaat): “Tegels eruit en groen erin! Het zou natuurlijk mooi zijn de eerste prijs van dit NK te winnen. Want dan zijn onze inwoners erg fanatiek geweest, en zijn er per inwoner de meeste tegels uit de tuin gewipt! Bovenal betekent dat ook dat er steeds meer groen komt in ‘s-Hertogenbosch. En dat is natuurlijk wat vooral nodig is, in deze tijd van klimaatverandering”.

Het NK duurt tot 30 september. Uiteraard hoort bij een Nederlands Kampioenschap ook een prijs. Zo is er de prestigieuze Gouden Tegel. Begin oktober is de prijsuitreiking. Voor meer informatie over het tegelwippen en om je verwijderde tegels te registreren ga je naar de website van NK Tegelwippen of kijk op de website van Den Bosch.

Bron: Gemeente

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Reacties