Hèndig om te weten tijdens carnaval

Foto: Kees Vos Fotografie

Van vrijdag 17 februari tot en met dinsdag 21 februari vieren we in Oeteldonk carnaval. Vier je carnaval in Oeteldonk, dan is dit hèndig om te weten. Vijf dagen lang feest in de hele gemeente, maar we verwachten grote drukte in de binnenstad. Tot 22.00 uur vindt het feest ook buiten plaats, na 22.00 uur gaat het feest enkel binnen in de horeca verder. Bekijk het programma op de website van de Oeteldonksche Club

Carnaval met een statiegeldbeker in de hand  
Zo min mogelijk afval op straat na evenementen in de stad, dat is waar we in ’s-Hertogenbosch naar toe werken. Daar hebben we jou als bezoeker voor nodig! Daarom gaat de horeca het gebruik van een statiegeldbeker invoeren. Tijdens carnaval wordt er buiten gewerkt met een statiegeldbeker in heel de binnenstad. Lees hoe dat werkt op de website van Visit Den Bosch.

Glasvrije binnenstad
Om het aantal incidenten met glaswerk te verminderen geldt er een verbod op de verkoop in glas. Horecaondernemers, supermarkten en slijterijen in de binnenstad verkopen daarom tijdens carnaval geen dranken in glas.

Bus en trein 
NS & Arriva zetten extra in tijdens carnaval. Bekijk de informatie op de website van Arriva. Check de reisplanner van OV9292 op de website van 9292 vlak voor vertrek. De bushaltes (m.u.v. bushaltes transferia) in het afgesloten binnenstadgebied komen tijdens carnaval te vervallen.

Fietsenstallingen 
Kom je op de fiets naar de binnenstad? Zet jouw fiets dan in een van de vijf gratis fietsenstallingen. Bekijk waar de fietsenstallingen zijn op de website van Visit Den Bosch. Tijdens carnaval is Parkeergarage St. Josephstraat een EXTRA fietsenstalling. Hier staat jouw fiets niet alleen droog en bewaakt, maar zo houden we ook de straten vrij voor carnavalsvierders. De fietsenstalling aan het Loeffplein heeft vrijdag 16 februari een verruimde openstelling tot 04:15. Vanaf zaterdag 18 februari zijn alle fietsenstallingen non stop geopend tot woensdagnacht 01:00 uur

Parkeren 
Bezoek je Oeteldonk met de auto? Maak dan gebruik van de transferia in de stad. Bekijk waar de transferia zijn op de website van Visit Den Bosch. Dit is niet alleen voordelig, zo vermijdt je ook de drukke binnenstad met de auto. Of parkeer in een van de zeven parkeergarages van onze stad. Bekijk waar de parkeergarages zijn op de website van Visit Den Bosch. Let op! Parkeergarage St. Josephstraat is tijdens carnaval niet beschikbaar voor auto’s.

Taxi en Kiss&Ride 
Zoek je een taxi? Ga dan naar een van de taxistandplaatsen. Je vindt tijdens carnaval de taxistandplaatsen aan de Stationsweg en Parade. Word je door iemand gehaald en gebracht? Navigeer dan naar de Pastoor de Kroonstraat. Hier is een Kiss&Ride ingericht. Dit staat vanaf de Hekellaan en Zuid-Willemsvaart met borden aangegeven.

EHBO
EHBO nodig? Op het Burgemeester Loeffplein en de Parade worden EHBO-posten ingericht. Op het Burgemeester Loeffplein is er ook een jongerenkeet met speciale aandacht voor jongeren die overmatig alcohol- en of drugs gebruikt hebben.

Pas op met alcohol en drink met mate(n). Let op elkaar en schakel hulp in als het niet goed gaat met jou, een van je vrienden of een andere Oeteldonker.

Toiletbezoek
Hoge nood? Voor 50 eurocent kun je gebruik maken van de toiletten. Een toilet is nooit ver weg:
•    Stationsplein
•    Visstraat
•    Minderbroedersstraat / Snellestraat
•    Marktstraat (ook voor mindervalide)
•    Achter het Stadhuis
•    Kerkstraat (ook voor mindervalide)
•    Parade (ook voor mindervalide)
Voorkom een wildplasboete van 159 euro.

STS gesloten
Het selectief toegang systeem (STS) zijn de piramides die de binnenstad afsluiten voor verkeer. Tijdens carnaval zijn er veel mensen op straat. Om het gebied veilig en ruim genoeg te houden, sluiten wij het STS-gebied af op de volgende tijdstippen:

  •      Vrijdag     16.00 – 02.00 uur
    •    Zaterdag  10.00 – 02.00 uur
    •    Zondag     09.30 – 02.00 uur
    •    Maandag  10.00 – 02.00 uur
    •    Dinsdag    12.00 – 02.00 uur

Alle voorzieningen zien in een overzicht? Bekijk dan de plattegrond.

Veel plezier!

Bron: Gemeente

 

Reacties

Cookieinstellingen