Afvalstoffendienst staakt voor beter CAO

Afvalstoffendienst Gemeente ´
Afvalstoffendienst Gemeente ´
Foto: Gemeente 's-Hertogenbosch

De komende week, vanaf woensdag 22 februari, staakt een deel van onze medewerkers van de Afvalstoffendienst vijf dagen. Dat heeft natuurlijk gevolgen voor een aantal van onze diensten van de Afvalstoffendienst. De staking heeft alleen gevolgen voor het ophalen van het afval en deels ook voor de openstelling van de milieustations.

Voor de andere diensten van de gemeente, zoals beheer openbare ruimte, heeft de staking geen gevolgen. Wij begrijpen dat u hier last van kunt hebben, maar vragen uw begrip hiervoor.

Op initiatief van de vakbonden Abvakabo (FNV) en CNV zijn medewerkers van de Afvalstoffendienst van onze gemeente opgeroepen om mee te doen aan collectieve acties. Bij verschillende gemeenten in Nederland wordt gestaakt vanwege het uitblijven van een CAO voor gemeenteambtenaren. Ook het college van B&W wil goede arbeidsvoorwaarden voor de medewerkers van onze gemeente en dringt er bij de CAO-onderhandelaars op aan om snel tot goede afspraken te komen.  De actie duurt 5 dagen: woensdag 22, donderdag 23, vrijdag 24, maandag 27 en dinsdag 28 februari.

Wat doen we niet tijdens de staking?
We halen geen restafval, GFT, verpakkingsafval (plastic, blik en drinkkartons) en papier op
We legen geen ondergrondse containers bij winkelcentra en in woonwijken.
We sluiten het milieustation aan de Kruistraat op woensdag t/m dinsdag, met uitzondering van de zaterdag 25 februari.
We ledigen geen containers van bedrijven.
We annuleren afspraken voor het ophalen van grofvuil. U kunt na 28 februari weer een afspraak inplannen.

Wat doen we wel?
We blijven de nood- en hulpdiensten helpen bij calamiteiten.
We halen Klein, Chemisch en Gevaarlijk Afval op bij bedrijven.
We zijn open op milieustation Treurenburg en op zaterdag 25 februari ook milieustation  Kruisstraat.
We blijven de containers voor restafval en GFT omchippen. U kunt de containers volgens afspraak buiten zetten en daarna weer binnenhalen.

Wat kunt u doen?
Probeer tijdens deze dagen zo weinig mogelijk afval te produceren. U kunt uw afval naar het milieustation Treurenburg brengen tegen de daarvoor geldende tarieven.

Veiligheid en meldingen
Ziet u een situatie die het werk van hulpdiensten (politie, ambulance of brandweer) in de weg kan staan? Of een andere situatie die gevaarlijk is voor de omgeving? Dan kunt u dit melden door te bellen naar het nummer 073-6156500. Houdt u wel rekening met mogelijke lange wachttijden.

Wat gebeurt er na de staking?
Vanaf woensdag 1 maart halen we het afval weer op via het normale ophaalrooster. Er komen geen extra inhaaldagen. U vindt het ophaalrooster in de bekende afvalapp van de Afvalstoffendienst.

Bron: Gemeente

 

Reacties

Cookieinstellingen