Training & Open dag Luchtmobiele Brigade

Foto: Pixabay

Van 5 tot 8 juni oefent de Luchtmobiele Brigade van de Koninklijke Landmacht in ’s-Hertogenbosch. Dat gebeurt op verschillende plekken. Ongeveer 120 militairen doen mee. Deze ‘rode baretten’ trainen dan het verplaatsen van goederen in konvooien. Ook patrouilleren zij door de stad. En bouwen ze een tijdelijk basiskamp. Met deze oefening benaderen ze de werkelijkheid van de militaire inzet waar dan ook ter wereld.

Wij werken samen met Defensie en politie om deze oefening mogelijk te maken. De oefeningen zijn zorgvuldig voorbereid. Overlast proberen we zo veel mogelijk te voorkomen. In geval van vragen of klachten over de oefening, dan kunnen inwoners bellen met Defensie, via 06-13438836.

7 juni open dag Pettelaarse Schans
Op woensdag 7 juni vindt er een open dag plaats op de Pettelaarse Schans. U kunt dan tussen 09:00 en 17:00 uur Chinookhelikopters van dichtbij bewonderen, terwijl Apachehelikopters over uw hoofd vliegen. Naast de helikopters kunt u ook andere militaire voertuigen zien én kunt u wapens van dichtbij bekijken. U bent van harte welkom om te komen kijken.

Bron: Gemeente

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Cookieinstellingen