Start werkzaamheden Nieuwe Dijk

Foto: Kees Vos Fotografie

Aan de Nieuwe Dijk 3 in ’s-Hertogenbosch komt een plek voor ongeveer twintig mensen met een verslaving, in combinatie met psychische problemen en/of een lichtverstandelijke beperking. Zorgorganisatie Reinier van Arkel gaat deze mensen begeleiden. Binnenkort beslist de gemeenteraad van ’s-Hertogenbosch over de financiële middelen voor deze zorgvoorziening.

De plek is bedoeld voor mensen uit de regio Meierij en Bommelerwaard. Dat zijn de gemeenten Sint-Michielsgestel, Vught, Meierijstad, Boxtel, Zaltbommel, Maasdriel en ’s-Hertogenbosch. Zij worden opgevangen in cabines op het terrein van de Nieuwe Dijk 3. Hier zullen zij de zorg en begeleiding krijgen die nodig is.

Start werkzaamheden
De gemeenteraad besluit in juli of er geld beschikbaar komt om te gaan bouwen.  In september willen we starten met de bouw en aanleg van het terrein en het  plaatsen van de cabines. Het streven is om de eerste mensen eind 2023 op te vangen aan de Nieuwe Dijk.

De plek is bedoeld voor mensen uit de regio Meierij en Bommelerwaard. Dat zijn de gemeenten Sint-Michielsgestel, Vught, Meierijstad, Boxtel, Zaltbommel, Maasdriel en ’s-Hertogenbosch.

Enkele partijen zijn nog in rechterlijke procedure tegen de komst van deze voorziening. De gemeenten uit beide regio’s vinden langer wachten echter niet toelaatbaar. Vanwege de tijdelijkheid van de vergunning, het unieke karakter van dit project en de urgentie, willen we nu starten met de bouw. Ook voor deze groep inwoners hebben wij een zorgplicht. We willen deze mensen een plek bieden waar ze intensieve begeleiding krijgen bij gezondheid, verslaving en financiën. Zij komen in deze prikkelarme omgeving tot rust.

Beheergroep
We vinden het belangrijk dat mensen uit de omgeving van de opvangvoorziening aan de Nieuwe Dijk betrokken zijn en we gaan dit goed regelen. Daarom komt er een beheergroep. In deze beheergroep maken mensen uit de omgeving afspraken met o.a. de gemeente, de politie en de zorgaanbieder over de leefbaarheid in dit gebied. De beheergroep houdt de vinger aan de pols. Op andere locaties in ‘s-Hertogenbosch werken we op deze manier prettig samen met omwonenden.

Reinier van Arkel
Reinier van Arkel gaat zorgen voor de dagelijkse begeleiding en opvang van de bewoners. Reinier van Arkel neemt dit in goed overleg over van Stichting Maartensdonk. Alle afspraken die tot nu toe met mensen uit de omgeving zijn gemaakt blijven hetzelfde.

 Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Cookieinstellingen