Per 1 juli lossen inwoners helft korter af

Foto: Pixabay

Voor inwoners met een schuldregeling bij de gemeente geldt per 1 juli een nieuwe regeling. Het aflossen hoeft dan nog maar 1,5 jaar in plaats van 3 jaar. Ook bestaande regelingen korten we in. Hierdoor helpen we mensen sneller uit de schulden. Om uiteindelijk ook eerder geldzaken op orde te hebben. Daarmee komt het leven van mensen sneller op orde, en ontstaat ook weer meer rust.  

Wethouder Marianne van der Sloot (bestaanszekerheid): “Het ondersteunen en begeleiden van mensen met achterstanden of schulden is een belangrijke prioriteit. We pakken nu de kans meteen om de aflostermijn met de helft korter te maken. Dat doen we voor nieuwe regelingen. Maar ook voor bestaande regelingen, en dat is echt een keuze die we maken. Daarmee zijn we uniek in Nederland. We trekken daarmee de periode van aflossen voor iedereen in een keer gelijk. En dit maakt een enorm verschil in de levens van mensen. Zo hebben mensen hun leven 1,5 jaar eerder op de rit hebben en kunnen weer meer naar de toekomst kijken.”  

We kiezen vanuit gemeente ‘s-Hertogenbosch voor een eigen overgangsregeling. Daarmee lossen ook de mensen die al in een schuldregeling zitten in 1,5 jaar hun schulden af. Dit betekent een kwijtschelding van de resterende periode, na deze 1,5 jaar. Inwoners voor wie deze regeling geldt, ontvangen hierover een brief van de gemeente. Voor inwoners met een wettelijk traject geldt geen overgangsregeling.

De begeleiding van inwoners loopt door zo lang als nodig. We ontzorgen hen bijvoorbeeld bij het verzamelen van benodigde informatie en documenten. Dat blijven we doen. Indien nodig ook thuis aan de keukentafel. Ook weer met het doel om zo snel als mogelijk mensen te helpen met het op orde krijgen van geldzaken.

Links:

Bron: Gemeente

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Cookieinstellingen