Drie ligplaatsen woonboten beschikbaar

Foto: Kees Vos Fotografie

Waar nu het Zuid-Willemspark ligt, voeren vroeger grote vrachtschepen voorbij. Laden en lossen deden ze aan de Van Veldekekade. Hier wachtten schepen tot de sluis open ging. Bolders op de kade herinneren nog aan deze bijzondere geschiedenis. In de toekomst liggen hier opnieuw boten in het water. Geen grote vrachtschepen, maar twaalf woonboten (schepen en arken).

Er zijn nog drie plekken voor historische stalen schepen beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor inschrijven tot en met 7 november 12.00 uur.

Wonen op het water aan het Zuid-Willemspark
De woonboten komen te liggen aan de zuidkant van het vroegere kanaal, tussen sluis 0 en de Lambooybrug. Een prachtige plek in het Zuid-Willemspark, bij de entree van de stad. De ligplaatsen zijn in eerste instantie bedoeld voor eigenaren van een woonboot op de Ertveldplas. Zij kunnen hun boot verplaatsen naar de Van Veldekekade. Er zijn negen woonbootbewoners die aangegeven hebben te willen verhuizen. Op dit moment verlenen we de eerste vergunningen aan hen. De andere drie ligplaatsen geven we uit via een openbare uitgifteprocedure. U vindt hierover meer informatie op de pagina Ligplaatsen woonschepen aan de Van Veldekekade.

Voorzieningen in de omgeving
Op de kade bij de woonboten komt een aantal voorzieningen. Zo hebben we inmiddels bergingen gebouwd. Het zijn drie gebouwen met elk vier bergingen. Ook is riolering en stroom aangelegd en komen er parkeerplaatsen voor de bewoners. Op de Van Veldekekade zijn drempels geplaatst bij de oversteekplaatsen. We verwachten dat de ligplaatsen in het voorjaar van 2024 klaar zijn.

Links:

Pagina: Ligplaatsen woonschepen Van Veldekekade

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen