Sluiting panden na drugsvondst

Foto: FPMB Bart Meesters

Een woning aan de Rodenbachstraat gaat op slot. Dat geldt ook voor een bedrijfspand aan de Graaf van Solmsweg. Aanleiding is de vondst van een hennepkwekerij en te veel lachgas. Beide mogen niet volgens de wet en kan zorgen voor een onveilig gevoel in de omgeving. Daarom is de burgemeester over gegaan tot sluiting.

Rond beide panden had de omgeving te maken met overlast. In de Rodenbachstraat had dat te maken met het gebruik en de aanwezigheid van lachgas. Op de Graaf van Solmsweg merkte de omgeving een sterke hennepgeur op. Meldingen waren voor de politie aanleiding om onderzoek te starten. De woning wordt gesloten voor de duur van drie maanden. Het bedrijfspand aan de Graaf van Solmsweg gaat vier maanden op slot.

Terug naar een veilig gevoel
Een grote aanwezigheid van drugs, kan zorgen voor onveilige situaties. Denk aan explosie- en brandgevaar. Ook het komen en gaan van mensen die drugs kopen, kan een onprettig gevoel in een woonwijk geven. Ook heeft de woningbouwvereniging het huurcontract met de bewoner van de Rodenborchstraat opgezegd. Deze bewoner keert hier niet terug.

Melden
Samen kunnen we zorgen voor een veilige woon- en werkomgeving. Vermoedens kan iedereen melden. Het is altijd mogelijk om met 0900 – 8844 te bellen. Meld je liever anoniem? Dat kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000 of via de website van Meld Misdaad Anoniem.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen