Den Bosch groeit met ruim 700 inwoners

Foto: Kees Vos Fotografie

In 2018 is de bevolking van ’s-Hertogenbosch met 768 inwoners gegroeid. Op 1 januari 2019 telt ’s-Hertogenbosch 154.220 inwoners.

Groei 2018 door vestigingsoverschot

In 2018 zijn er meer mensen in ’s-Hertogenbosch komen wonen, dan er vertrokken. In totaal gaat het om een vestigingsoverschot van 637 personen. Dit vestigingsoverschot is het hoogste in de wijk Binnenstad, gevolgd door West en Zuidoost. De meeste mensen die in ’s-Hertogenbosch komen komen, komen uit de gemeenten Amsterdam en Nijmegen. Vanuit ’s-Hertogenbosch vertrekken relatief veel inwoners naar Sint-Michielsgestel, Heusden en Vught.

De Groote Wielen groeit het sterkste

In De Groote Wielen (+389) is de bevolking flink gegroeid. De Groote Wielen groeit vooral omdat er mensen vanuit andere wijken in ’s-Hertogenbosch komen te wonen. Daarnaast worden er in De Groote Wielen relatief veel kinderen geboren. Ook in West is de bevolking met zo’n 300 inwoners gegroeid. De bevolkingsgroei in West komt bijna volledig doordat er meer mensen zich in de wijk vestigen, dan er vertrekken. De nieuwe inwoners van West komen vooral van buiten ’s-Hertogenbosch.

Sommige wijken hebben juist een dalend aantal inwoners. In Maaspoort en Muntel/Vliert daalt de bevolking omdat er meer bewoners vertrekken, dan er zich vestigen. In de meeste wijken van ’s-Hertogenbosch is de omvang van de bevolking redelijk constant.

Wist u dat:

  • Er in 2018 in ’s-Hertogenbosch 1.482 baby’s zijn geboren?
  • Per inwoner de meeste baby’s zijn geboren in De Groote Wielen? Bijna 2 baby’s op iedere 100 inwoners.
  • West groeit doordat relatief veel mensen van buiten ’s-Hertogenbosch hier gaan wonen?
  • In de wijken De Groote Wielen en Empel relatief de meeste kinderen wonen; van alle inwoners is ongeveer 34% jonger dan 20 jaar.
  • In de wijken Rosmalen Zuid en Zuidoost relatief de meeste ouderen wonen; van alle inwoners is 24% 65 jaar of ouder.

Voor meer info KLIK HIER.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen