Glaswerk in de binnenstad tijdens carnaval verboden, politie en stadstoezicht gaan controleren

Foto:

Begin maart is het feest in de stad: Oeteldonk kleurt weer rood, wit en geel. Dit mooie feest wil de gemeente veilig laten verlopen. De binnenstad is daarom van 1 maart tot en met 5 maart glasvrij. Uit cijfers blijkt namelijk dat er tijdens carnaval veel incidenten met glaswerk zijn. Dat wil de gemeente minder maken met een verbod op glas in de binnenstad.

Geen dranken in glas

De gemeenteraad heeft de burgemeester de bevoegdheid gegeven om tijdelijk een ‘glasloos’ gebied aan te wijzen. Horeca en bedrijven zoals supermarkten krijgen het verbod om drank in glas aan carnavalsvierders te verkopen. Ook bezoekers mogen in de binnenstad geen dranken in glaswerk bij zich dragen. Zo wil de gemeente voorkomen dat er glas onder de feestvierders komt. Blik en plastic mag wel.

Over dit besluit heeft de gemeente overleg gehad met de Koninklijke Horeca Nederland (KHN), Hartje ‘s-Hertogenbosch en de Nederlandse Spoorwegen.

Handhaven

Politie en Stadstoezicht controleren in de binnenstad op het gebruik van glas tijdens de carnavalsdagen. Ook bij de carnavalsvierders. Wanneer nu blijkt dat toch drank in glas verkocht wordt, spreken zij hier de verkoper en koper eerst op aan. Dit geldt ook voor de mensen die glaswerk bij zich hebben. Daarna kan er een boete voor gegeven worden.

Duurzaamheid

Natuurlijk heeft de gemeente oog voor de mogelijke effecten van het glasverbod op de toename van plastic en blik. KHN onderzoekt hoe verduurzaming plaats kan vinden voor het gebruik van plastic glazen.


  • Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met onze gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan!
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen