Feestelijke opening studentenwoningen de Fuik

Foto: Gemeente Den Bosch

Maandagmiddag 16 september vond de feestelijke opening plaats van 60 nieuwe woningen voor studenten. Die staan op de voormalige voetbalvelden van RKJVV aan de Fuik. Wethouder Roy Geers en Rob Bogaarts, directeur van BrabantWonen, heetten de studenten van harte welkom. Van deze studenten komt de helft uit het buitenland.

De Fuik is één van de vier plaatsen die de gemeente beschikbaar heeft gesteld als tijdelijke woonlocatie. Door het beschikbaar stellen van deze tijdelijke nieuwbouwlocaties kunnen de Bossche woningcorporaties extra woningen realiseren. Dat is nodig om de druk op de woningmarkt te verminderen. De woningen op de Fuik zijn speciaal bestemd voor studenten.

Prestatie van formaat

Wethouder Roy Geers: “Het is mooi om te zien dat de woningen op deze tijdelijke locatie binnen een half jaar zijn gebouwd. Dat is een enorme prestatie. Deze woningen zijn ook hard nodig. Hier kunnen we studenten, en ook internationale studenten, in onze stad huisvesten. Ook zijn we aan de slag op andere locaties. Om ook daar mensen een plek te geven waar zij met plezier kunnen wonen.”

Afgesproken is dat er in 2019 en 2020 een kleine 200 sociale woningen bij komen op tijdelijke locaties. Met deze woningen draagt de gemeente bij aan deze afspraak. De plekken worden voor een tijdelijke periode van 10 jaar gebruikt.

Reacties

Cookieinstellingen