Gemeentelijke belastingen

jun 27 , 12:58 Gemeente
dcmhs4nxcaa0sd3 1
Eind juni verstuurde de gemeente aanslagbiljetten gemeentelijke belastingen. Inwoners en bedrijven die nog geen aanslagbiljet voor 2024, 2023 en 2022 ontvingen, ontvangen deze mogelijk nu. Op dit biljet staan onder andere de WOZ-beschikking, de onroerende-zaakbelastingen, rioolheffing en de afvalstoffenheffing.
Waarom een aanslag?
Alle inwoners van ’s-Hertogenbosch betalen gemeentelijke belastingen
. U betaalt ook als u een bedrijf of pand in eigendom hebt, of gebruik maakt van een bedrijfspand. De gemeente gebruikt de belastingopbrengsten onder andere voor de voorzieningen in de stad.
WOZ-beschikking en de WOZ-waarde?
De gemeente moet elk jaar een nieuwe waarde vaststellen voor alle panden in de gemeente. De gemeente informeert de belanghebbende(n) van het pand over deze WOZ-waarde met een WOZ-beschikking op het aanslagbiljet.
Bent u op zoek naar informatie over de WOZ-waarde? Ga dan naar de pagina WOZ/OZB en taxatieverslag . Hier vindt u o.a.:
Het taxatieverslag met de onderbouwing van de WOZ-waarde van uw woning.
De folder ‘Taxatiemethodiek’ waarin we uitleggen hoe we de WOZ-waardes bepalen.
Korte filmpjes waarin we de belangrijkste zaken over de WOZ op een eenvoudige manier uitleggen.
De WOZ-waardes van alle woningen zijn openbaar. U kunt deze inzien op de website van het wozwaardeloket .
WOZ-waarde niet juist?
Vindt u de WOZ-waarde niet juist of hebt u vragen over de waarde? Wij bespreken dit graag met u. Vul hiervoor het contactformulier in . Een van onze taxateurs neemt dan binnen 4 weken contact met u op. De taxateur beantwoordt uw vragen en blijkt de waarde onjuist, dan past hij/zij deze aan.
U kunt het contactformulier invullen tot en met 11 augustus 2024.
Kunnen wij u op die manier niet helpen? Dan kunt u alsnog bezwaar maken. Op uw verzoek zetten wij uw contactformulier eenvoudig om naar een bezwaar of u dient zelf een bezwaarschrift in.
Bezwaar
Bent u het niet eens met de aanslag gemeentelijke belastingen? Dan kunt u bezwaar maken. Hoe u dit doet, leest u op de pagina bezwaar .
Betaling
Een vraag over het betalen van uw aanslag? Of wilt u via automatische incasso betalen? Op de pagina Betalen gemeentelijke belastingen leest u meer.
Kwijtschelding
Hebt u een laag inkomen en weinig vermogen? En kunt u de aanslag niet betalen? Vraag dan kwijtschelding aan. Krijgt u kwijtschelding? Dan hoeft u de aanslag (gedeeltelijk) niet te betalen. Op de pagina kwijtschelding leest u meer.
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan