Nieuwe plek voor Internationale Schakelklas

jun 22 , 15:02 Gemeente
school 1974369 1280
De gemeente ’s-Hertogenbosch wil dat alle leerlingen hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Dat faciliteren we met passende onderwijshuisvesting. Dit doen we ook voor de Internationale Schakelklas (ISK).
Hier volgen jongeren het nieuwkomersprogramma in het voortgezet onderwijs. Het gaat om jongeren die vanuit een ander land nu in ’s-Hertogenbosch of omgeving wonen. Dit doet de ISK namens het volledige Bossche voortgezet onderwijs onder de vlag van de Bossche Vakschool.
Permanente huisvesting
In 2021 is de ISK tijdelijk ondergebracht bij het Jeroen Bosch College aan de Rompertsebaan. Deze locatie is sterk verouderd en daarmee steeds minder geschikt. Met de ISK zijn we al langer in gesprek over permanente huisvesting en waar dat zou kunnen zijn.
Eerder besloot de Sancta Maria Mavo om aan het einde van dit schooljaar te stoppen. Dit doet de school, omdat er te weinig leerlingen staan inschreven. Gemeente en Bossche scholen probeerden dit te voorkomen. Dat is helaas niet gelukt. Het schoolgebouw aan Aartshertogenlaan 108 komt vrij. We hebben daarom gezocht naar een passende en duurzame invulling. Het gebouw is recent gerenoveerd.
Stabiele en zekere plek
Wethouder Onderwijs Rick Vermin is blij dat de leerlingen van de ISK een goede plek gaan vinden in de vrijkomende gebouwen aan de Aartshertogenlaan. “Daar willen we de leerlingen van de ISK, samen met Spoor 10-14, een stabiele en zekere plek bieden. Zo kunnen we dit schoolgebouw weer duurzaam en passend inzetten. Dit gebouw past goed bij het onderwijs van de ISK en dat van Spoor 10-14.’’
De komende tijd starten de voorbereidingen samen met de school. Zodat de leerlingen rond de kerstvakantie van dit jaar kunnen verhuizen.
Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan