Natuur en Landschap deel 24

Fotograaf Christine Grielis gaat de komende tijd voor DenBosch.nieuws een rondje door de regio maken met haar camera. Christine maakt dan foto’s van Natuur en landschap.  Aflevering 24 werden de foto’s gemaakt bij De Oosterplas

Het meer is gelegen in de  wijk Aawijk Zuid wijk in het.  Het meer is in de jaren 60 gegraven als zandwinningslocatie. Het zand werd gebruikt om een gedeelte van Aawijk Zuid en Aawijk Noord te bouwen. Het gebied biedt diverse mogelijkheden tot recreatie. Er is een waar zwemparadijs aangelegd.

Als je een rondje rond de plas loopt kom je een skate baan en diverse sporttoestellen tegen. De vissers vinden een mooi stekje om te vissen en er is zelfs een haventje zodat varen tot de mogelijkheden hoort. Ook aan de echte rustzoeker is gedacht met gezellige bankjes en hoekjes. De verscheidenheid aan bloemen en planten en dieren is groot. Voor als je dan toch nog iets anders zoekt, wandel dan langs de uitgesneden houtwerken aan de overkant van het bad.

Dat de waardering voor dit mooie stukje natuur in ‘s-Hertogenbosch groot is getuige het gedicht op de cortenstale plaat:

Flonkerende sterren de maan die schijnt

Of de zon die zacht in het water verdwijnt.

Wij zitten samen hand in hand,

Aan de Oosterplas in het mulle zand.

Voor ons is het van grote waarde

Het mooiste plekje op aarde.

 

Anny van Oort,  bewoonster Aawijk, 2008

 

Reacties