Natuur en Landschap deel 37

sep 15 2021, 14:37 Landschap & Natuur
buizerd 2
Fotograaf Christine Grielis gaat de komende tijd voor DenBosch.nieuws een rondje door de regio maken met haar camera. Christine maakt dan foto’s van Natuur en landschap. Aflevering 37 van Landschap & natuur, is meer als alleen een wandeling maken.
Wie goed kijkt en de tijd neemt om een rustig plekje te zoeken wordt verrast door de mooiste vogels, eekhoorns enz.. De natuur verrast je op het onverwachte en soms zit je er juist op te wachten en is dat de reden waarom je voor een bepaalde plek hebt gekozen.
Bijvoorbeeld de Syberische eekhoorn, die zie je alleen in Tilburg in wandelbos de waranda tegen, in het gebied rond Amarant en de Kaaistoep kun je ze zonder al te veel moeite tegenkomen. Prachtige beestjes, verschillende tinten grijs en bruin, mooi gestreept op rug en kop. Klein en vief". Een mooi divers bos waar jong en oud kan genieten van de flora en fauna.
Wat ook heel speciaal is als je een mooie plaats hebt gevonden waar de Havik of buizerd graag zijn prooi op eet. We komen allemaal weleens langs zo’n plek waar je ziet o daar heeft een roofvogel zijn prooi zitten eten. Ze zijn erg schuw en kijken op voor elk geluid.
In deze aflevering kunt u zien hoe groot en imposant de vogels zijn en eerlijk gezegd toen er twee Haviken gingen vechten terwijl ik zat te fotograferen voelde ik ook mijn hart wel tekeer gaan.
De Vlaamse gaai, spreeuw, boomklever, appelvink, roodborstje, vinkjes en spechten zijn ook veel geziene vogels tijdens wandelingen. Neem de rust om naar het gedrag te kijken en ontdek het gedrag en de kleurenpracht van elke vogel. De ijsvogel die we steeds meer zien is vaak als blauwe stip waar te nemen maar als je weet waar hij steeds naar toe vliegt verrast hij je telkens weer met zijn grappige manier van vissen vangen en opeten. Klein maar dapper.
De eekhoorn en reeën spotten we vaak in bossen. Het zijn oplettende dieren die zich graag verstoppen voor mensen en op een moment dat ze zich onbespied wanen komen lopen ze rond.