Natuur en Landschap deel 1

Fotograaf Christine Grielis gaat de komende tijd voor DenBosch.nieuws een rondje door de regio maken met haar camera. Christine maakt dan foto’s van Natuur en landschap. De eerste gaat over de Diezemonding

Wandelend door een poortje rechts van de Ertveldplas zal het u verbazen wat een pracht stukje natuur er tussen huizen en industrie te vinden is. Wandelend over de dijk, komt u bij mooie vogelrijke waterplassen. Langs de Dieze is de Diezedijk doorgebroken waardoor een ecologische verbindingszone is ontstaan.

De waterplassen langs de Engelsedijk zijn wielen, op de plek van een overlaat uit het verleden. Ze worden de Franse Wielen genoemd. De Franse Wielen maken deel uit van Natuurpark De Diezemonding en is eigendom van de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Het natuurgebied wordt begraasd met een kleine kudde runderen en paarden. In totaal meestal zo’n 15 tot 20 dieren. Samen begrazen zij het gebied van 36 hectare wat naast een natte uiterwaardzone ook een droog stuk binnendijks heeft. Hier kunnen de dieren zelfstandig komen via een oversteek aan de Engelsedijk.

Klein maar prachtig natuurgebied met mooie flora en fauna.

Foto’s Christine Grielis

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

 

Reacties