Een koude Tweede Paasdag op komst

Foto: Christine Grielis

Na een drietal warme en hier en daar lokaal zelfs zomerse dagen ging op Goede Vrijdag de temperatuur flink omlaag. De flinke daling van de overigens voor de tijd van het jaar veel te hoge temperatuur werd veroorzaakt doordat de wind van zuid naar noord draaide. Daarmee daalde de temperatuur van ruim 20 graden op Witte Donderdag naar 12 graden op Goede Vrijdag.

Tot en met Eerste Paasdag blijft het naar verwachting droog. In het zuiden en zuidoosten wordt het dan nog 10 tot 12 graden. Tweede Paasdag wordt echter ronduit guur weer verwacht. De maximum temperatuur daalt naar verwachting tot 6 à 7 graden. Vanuit het noordwesten naar het zuidoosten trekt dan een regengebied over ons land. Omdat de lucht op grote hoogte dan voor de tijd van het jaar extreem koud is kunnen de buien vergezeld gaan van hagel en natte sneeuw. Ook de eerste dagen na Pasen verlopen nog guur, vanaf donderdag wordt het dan weer iets warmer.

Volgens weeronline.nl kan het volgende week in de nacht en vroege ochtend lokaal wit zijn vanwege winterse buien. ’s Nachts gaat het kwik komende week richting vriespunt.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen