Controle illegale bewoning Hambaken

Foto: Kees Vos Fotografie

In de wijk Hambaken is er op 28 april bij 6 woningen een controle uitgevoerd. Dat werd gedaan naar aanleiding van verschillende meldingen van overlast. De controle werd uitgevoerd door de gemeente samen met politie en vreemdelingenpolitie. Want er waren vermoedens dat de overlast veroorzaakt werd door arbeidsmigranten.

In de woningen verbleven in totaal 28 personen, meer dan is toegestaan. Er woonden arbeidsmigranten die voor verschillende bedrijven in ’s-Hertogenbosch werken. Alle woningen waren qua veiligheid in orde, maar absoluut niet voor bewoning door zoveel personen geschikt.

Onderzoek
Er wordt  nu nader onderzoek gedaan naar inschrijvingen van deze personen in de gemeentelijke basisregistratie. De huisvesting klopt niet met het bestemmingsplan. Want dit betekent dat woning illegaal bewoond wordt. Ook wordt er bekeken samen met de vreemdelingenpolitie of de bewoners rechtmatig in Nederland verblijven.

De woningen die zijn bezocht, gebruiken werkgevers om hun werknemers te huisvesten. Als er sprake is van illegale bewoning dan vergroot dat de kans van mogelijke uitbuiting van deze werknemers. Ook kan het leiden tot ondermijning.  De gemeente ziet hier samen met politie op toe, en treden op als er  sprake is van onveilige situaties of overbewoning.

Burgemeester Mikkers: “Veiligheid en leefbaarheid is een groot goed. Voor iedereen in gastvrij ’s-Hertogenbosch. Een veilige plek om te wonen en te werken, is daar absoluut  onderdeel van. Die mensen die de regels overtreden zoals illegale bewoning, pakken we aan”.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

 

Reacties