Tijdens de Bossche Wandelweken maken jong en oud samen een ommetje door de stad

Foto: Hans de Groot

Ouderen uit Den Bosch gaan tijdens de Bossche Wandelweken op pad met jongere stadsgenoten. Dit nieuwe maatjesproject gaat zaterdag 12 juni van start met een eerste ommetje. Daarna trekken de maatjes er acht keer op uit voor een wekelijkse wandeling. Ruim twintig ouderen hebben zich al aangemeld en initiatiefnemers Club Goud, FutureTalentFactory en BrabantZorg zoeken nu wandelmaatjes voor hen.

Iedereen houdt van buiten zijn
De oudere deelnemers aan het maatjesproject zijn bewoners van drie woonzorglocaties van BrabantZorg: Nieuwenhagen, Noorderkroon en ’t Geerke. Zij genieten allemaal ontzettend van een rondje door de stad, maar vanwege een rollator of rolstoel kunnen ze vaak niet alleen op pad. Met een wandelmaatje is dat wel mogelijk.

Ontmoeting tussen jong en oud
De Bossche ouderen verheugen zich erop om nieuwe stukken van Den Bosch te verkennen, maar ze zijn ook erg benieuwd naar hun wandelmaatjes. “De meeste mensen  – jong en oud – komen niet vaak in contact met iemand buiten hun eigen leeftijdscategorie”, vertelt Moniek van Daal, de oprichtster van Club Goud. “Dat maakt deze ontmoetingen erg bijzonder. Jongeren vinden de gesprekken met ouderen interessant en leerzaam en voor ouderen is het heel waardevol om iemand te ontmoeten buiten de zorgmedewerkers en familie.”

Wandelroutes en gespreksonderwerpen
De deelnemers van de Bossche Wandelweken worden goed begeleid. Zo krijgen de wandelmaatjes uitleg over het wandelen met een rolstoel (altijd achteruit de stoep af) en ontvangen ze een handboek met wandelroutes, gespreksonderwerpen en handige tips. Al blijken die gespreksonderwerpen meestal niet nodig, want dat kletsen gaat vanzelf.

Lijkt het je leuk om mee te doen? Wandelmaatjes kunnen zich tot eind mei aanmelden via www.clubgoud.com/wandelmaatjes.

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen