Samenwerking Spoor 10-14 & Bossche Vakschool

Foto: Spoor 10-14

Yes, eindelijk is er de mogelijkheid om met de leerlingen van Spoor 10-14 Onderwijs ’s-Hertogenbosch eropuit te gaan. En hoe beter dan gelijk bij één van onze samenwerkingspartners; de Bossche Vakschool, vmbo-school aan de Hervensebaan in ’s-Hertogenbosch. De leerlingen staan te popelen om donderdag 27 mei aanstaande hun eerste ervaring op te doen met het vak techniek op een middelbare school.

Kennismaken met een vo-omgeving
Sinds de start in februari is dit de eerste dag dat de leerlingen van Spoor 10-14 op bezoek mogen op het vo. Voor hen een nieuwe omgeving met andere vakken en andere docenten. Spoor 10-14 wil leerlingen prikkelen in hun oriëntatie op vervolgonderwijs en daar horen lessen op de voortgezet onderwijsscholen bij. Bossche Vakschool en Spoor 10-14 bundelen daarom hun krachten.

Een bijzondere samenwerking
Spoor 10-14 wil leerlingen graag de mogelijkheid geven om zich langer en breder te oriënteren. Het gebruikmaken van de faciliteiten, zoals de machines en werktafels, op de Bossche Vakschool en niet te vergeten de ervaring en kennis van de docenten met het verzorgen van praktijkvakken biedt een unieke kans voor deze leerlingen.

Kennismaken met praktijkvakken
In één van de praktijklokalen van de Bossche Vakschool krijgen de leerlingen van Spoor 10-14 een eerste techniekles van de vo-docenten Astrid van Werde en Ralf Winkenius. Leerlingen gaan aan de slag met het maken van een zenuwspiraal en kunnen zo proeven aan techniek én leren door te doen/maken. Voor ervaring en kennis met praktijkvakken zit Spoor 10-14 bij de Bossche Vakschool op de juist plek. Zij hebben immers jarenlange ervaringen met het ontwikkelen en verzorgen van praktijkvakken.

Op deze manier gebruikmaken van de ervaring, kennis en faciliteiten van een andere bestaande school zou wat Fleur Cerini, algemeen directeur Bossche Vakschool & Van Maerlant, betreft nog vaker mogen: “Ik daag het onderwijs uit om elkaar op te zoeken en meer op deze wijze te verbinden en gebruik te maken van elkaar kwaliteiten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen