Aanvullende audities Nederlandse première musical The Visit (ensemble en mannelijke hoofdrol)

Foto: The Visit

Vanwege het verder uitstellen van de psychologische thrillermusical The Visit naar voorjaar 2022 is producent Het Brabants Muziek-Theater op zoek naar aanvulling van de cast. Eind juni zal worden geauditeerd voor de rol van burgemeester en enkele ensembleplekken.

The Visit vertelt het bloedstollende verhaal van de miljardair Claire Zachanassian, die na ruim 40 jaar terugkeert naar het verarmde stadje Güllen en de wanhopige inwoners twee miljard euro biedt op één voorwaarde: de dood van haar jeugdliefde Alfred. Een overweldigende muzikale sneltrein van geldzucht en paranoia volgt, afgewisseld met emotionele flashbacks naar wat was en wat had kunnen zijn.

De musical is gebaseerd op het toneelstuk ‘Der Besuch der alten Dame’ van Friedrich Dürrenmatt en ging in 2013 onder diezelfde titel in première in Zwitserland, met musicalicoon Pia Douwes in de hoofdrol. Het Brabants Muziek-Theater brengt het stuk in voorjaar 2022 met een tour langs acht Zuid-Nederlandse theaters voor het eerst in het Nederlands op de planken, in een unieke samenwerking met Vereinigte Bühnen Wien, licentiehouder van wereldberoemde musicaltitels als Mozart, Tanz der Vampire en Elisabeth.

Voor de rol van Matthias Richter, burgemeester van het stadje en beste vriend van Alfred, is het gezelschap op zoek naar een licht-klassieke hoge bariton of donkere tweede tenor, met goede spelkwaliteiten tussen 40 en 65 jaar (speelleeftijd 52). Karakteromschrijving: vergane glorie, maar nog steeds autoritair, met de nodige bravoure. In het ensemble is ruimte voor een jong ogende tenor (18/19 jaar) en verschillende alten en mezzosopranen.

Audities vinden plaats op dinsdag 29 en woensdag 30 juni in de avond. Inschrijven kan via de website www.brabantsmuziektheater.nl/audities, waarop ook meer informatie over The Visit te vinden is.

Speellijst The Visit
Zaterdag 5 februari 2022 Markant Uden (première)
Donderdag 24 februari 2022 Stadsschouwburg Nijmegen
Zaterdag 12 maart 2022 De Maaspoort Venlo
Donderdag 24 maart 2022 ChasséTheater Breda
Zaterdag 26 maart 2022 De Schalm Veldhoven
Zaterdag 23 april 2022 De Blauwe Kei Veghel, Meierijstad
Zaterdag 21 mei 2022 De Leest Waalwijk
Zaterdag 18 juni 2022 De Lievekamp Oss

Productiecredits
Script: Christian Struppeck
Liedteksten: Wolfgang Hofer
Muziek: Moritz Schneider & Michael Reed
Arrangementen en Orkestratie: Michael Reed
Creatieve ontwikkeling: Christian Struppeck
Nederlandse vertaling: André van Hest
Producent: Alexandra Peperkamp
Regisseur: André van Hest
Muzikaal leider: Sander Vredenborg
Choreograaf: Ariste Alosery
Vocal coach: Sofie Dirkx
Gebaseerd op het toneelstuk “Der Besuch der alten Dame” van Friedrich Dürrenmatt
Original Producer of the Open Air Production: Heimatland Verlag und Thunerseespiele
Original Producer of the Stage Production: Vereinigte Bühnen Wien
Stage Rights: VBW International GmbH in cooperation with Heimatland Verlag and Thunerseespiele
Diogenes Verlag, Zürich VBW International GmbH, Austria, Linke Wienzeile 6, 1060 Vienna [email protected] www.vbw-international.at

Reacties