Volksuniversiteit en Huis73 werken samen onder een dak

Foto: Kees Vos Fotografie

De Volksuniversiteit (VU) Den Bosch en Huis73 werken sinds 1 juni jl. samen onder één dak, namelijk dat van Huis73 aan de Hinthamerstraat. Beide partijen bieden een programma met cursussen voor iedereen die zich een leven lang wil blijven ontwikkelen.

Nieuwe plek
De Volksuniversiteit was jarenlang gevestigd aan de Havensingel, maar vindt nu zijn intrek aan de Hinthamerstraat. Bart Louwers, bestuursvoorzitter van VU: “We zien uit naar de samenwerking. Door deze reorganisatie kan de Volksuniversiteit een nieuwe weg inslaan en kunnen onze cursisten en docenten een plek krijgen bij Huis73. We kunnen een groot deel van onze lessen met enthousiasme voortzetten én werken aan vernieuwing.” Nan van Schendel, directeur/bestuurder bij Huis73: “We zijn enthousiast over de komst van de VU. Zo bieden we samen onze inwoners nog meer mogelijkheden om zich persoonlijk te blijven ontwikkelen. Bovendien kunnen we goed gebruik maken van elkaars kennis en kunde”.

Cursusaanbod
De cursussen van de VU sluiten aan op het cursusaanbod van Huis73. Waar iedereen bij Huis73 vooral terecht kan voor cursussen op het gebied van kunst en cultuur, focust VU zich vooral op taalcursussen, (kunst)geschiedenis, filosofie en persoonlijke ontwikkeling. De twee partijen gaan ook samenwerken op de inhoud: zo ontwikkelen ze samen cursussen en themabijeenkomsten op het gebied van literatuur, schrijven en muziek.

De website en de naam van VU Den Bosch blijft bestaan, via www.vudenbosch.nl schrijf je je in op het cursusaanbod van de Volksuniversiteit. Voor het aanbod van Huis73 is dat cursussen.huis73.nl.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Cookieinstellingen