Groot aanbod voorlichtingsactiviteiten groep 8 leerlingen op Maurick College

Foto: Maurick College

De overstap van de basisschool naar de middelbare school is groot: leerlingen krijgen niet langer les van een juf of meester, maar van verschillende vakdocenten. Het vertrouwde klaslokaal wordt ingewisseld voor lokalen verspreid door de school. Leerlingen hebben een eigen kluisje en lopen rond met een boekentas. En misschien wel het leukste van alles: ze leren veel nieuwe kinderen kennen.

Dat zijn nogal wat veranderingen! Het Maurick College vindt het belangrijk dat leerlingen zich goed oriënteren op een middelbare school en start dit jaar vroeg met de voorlichtingsactiviteiten. Dit heeft als reden dat het Open Huis vorig jaar online plaatsvond vanwege de lockdown en de meeste leerlingen die dit jaar in groep 8 zitten nog niet binnen geweest zijn op het Maurick College.

Meeloopdagen leerlingen
Van 8 t/m 11 november vinden meeloopdagen plaats voor de toekomstige leerlingen. Groep 8 leerlingen die interesse hebben in vmbo-basis of vmbo-kader/theoretische leerweg met het profiel Zorg en Welzijn zijn welkom op 8 november. Meeloopdagen voor vmbo-t/havo, havo/vwo en gymnasium vinden plaats op 9, 10 en 11 november. De meeloopdagen duren van 14.00 t/m 16.00 uur.

Voorlichtingsavonden ouder(s)/verzorger(s)
Eerdere jaren bezocht het Maurick College basisscholen uit de regio om voorlichting te geven. Dit jaar zijn ouder(s)/verzorger(s) van groep 8 leerlingen welkom op de voorlichtingsavonden – op 23 en 25 november en 7 en 9 december vanaf 19.00 uur – op het Maurick College zelf. Aanmelden voor een voorlichtingsactiviteit is verplicht en kan op www.maurickcollege.nl.

22 januari: Open Huis
De Open Dag van het Maurick College vindt plaats op 22 januari 2022 van 10.30 tot 14.00 uur. Kijk voor meer informatie en de voorlichtingsvideo van het Maurick College op www.maurickcollege.nl.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen