Expositie gedichten Ode aan de Paradebomen en uitreiking Publieksprijs

Foto: Expositie

Dichtwedstrijd ’Ode aan de Paradebomen’ opende vorig jaar november de dichtader bij vele Bosschenaren. De 135 paardenkastanjebomen op de Parade, het mooiste en ook belangrijkste plein in ‘s-Hertogenbosch, worden gemist. De wedstrijd is een initiatief van stichting Ik sta voor Vrede, Vrijheid & Vriendschap. Het aansprekende thema en de eenvoudige vorm maakten kennelijk de dichter in de mens los, gezien het enorm aantal inzendingen.

Maar liefst 186 mensen (meestal uit Den Bosch, soms van iets verder weg) stopten hun gedachten in de veertien woorden van een boomgedicht. Gedichten over de verbondenheid met en het gemis van de kastanjebomen. Als vrijplaats voor vogels en ontmoetingsplaats voor velen. In de gedichten kwam vooral naar voren dat de gekapte bomen om meerdere redenen enorm werden gemist. In samenwerking met Stichting Stadshout Den Bosch werd het winnende gedicht met Paradeboomschijven gelegd. Vanuit het publiek kwam de vraag voor een Publieksprijs die nu voorafgaand aan het Poëziefestival ZIN AAN georganiseerd wordt.

Kies het mooiste Paradebomen gedicht bij poëziefestival ZIN AAN! In Huis73 vanaf 9 september
Alle boomgedichten worden geëxposeerd in Huis73 en zijn vanaf 9 september te lezen op de halfronde wand in de Muzerije /Huis73. Via een stemformulier kun je aangeven wie in aanmerking komt voor de publieksprijs.  Iedereen mag 1 x stemmen vanaf van 9 tot en met 23 september 2022.

De uitreiking Publieksprijs 25 september
Op zondag 25 september start om 13:00 uur bij Huis73 in Den Bosch het jaarlijks terugkerende poëziefestival ZIN AAN! “ . In samenwerking met Stadshout Den Bosch zal de prijsuitreiking aan de winnaar van de Publieksprijs “ Ode aan de Paradebomen” om 17.15 uur plaatsvinden in de Pleitzaal. Daarna mogen de dichters hun eigen gedicht mee naar huis nemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen