Quiet Den Bosch maakt armoede bespreekbaar met een pop-up treincoupé

Foto: Quiet

Quiet Den Bosch maakt armoede bespreekbaar en verzacht deze. In oktober bestaan zij vijf jaar en dat vieren zij groots met een Dinner Train. Members (Bosschenaren die leven in armoede) stappen op 16 oktober aan boord voor een treinritje met een heerlijke maaltijd en goed gezelschap. Maar voordat de trein vertrekt sleept Quiet Den Bosch een treincoupé de Bossche binnenstad in en laten zij bekende Bosschenaren plaatsnemen in hun ‘Stiltecoupé’. 

In gesprek met bekende Bosschenaren
De afgelopen weken werd de Quiet Stiltecoupé, zoals de pop-up coupé genoemd wordt, geplaatst in de Bossche binnenstad. ”Met deze actie willen we lawaai maken en het gesprek aangaan over armoede. Er zijn enorm veel huishoudens die stilletjes in armoede leven. In Den Bosch zijn er zo’n 950 huishoudens bij ons aangesloten. Om maar te zwijgen van de huishoudens waar de armoede van onbekend is,” aldus Tessa van Berkel, projectleider Quiet Den Bosch. In de Quiet Stiltecoupé gingen al bekende en onbekende Bosschenaren in gesprek op verschillende prominente locaties in de stad. Zo zaten dinsdag 20 september ​​zanger Hans Tervoort, oud NOS-verslaggever Theo Verbruggen en advocaat Danny Snijders al op het bankje van de Stiltecoupé. Diezelfde week namen onder andere ook wethouder Marianne van der Sloot, oud-voetballer Bjorn van der Doelen en Chris Verwoerd van BAR35 plaats. Chris: “Als sponsor van de koffieochtenden op het Zomerterras zag ik veel members. Vaak zie je aan de buitenkant niet dat zij in armoede leven, zo ontmoette ik er ook een oude rugbymaat. Dat had ik niet verwacht. Ik steun Quiet en deze actie dan ook van harte.”

Nog meer lawaai maken met de Stiltecoupé
Afgelopen week was nog maar het begin van de rondtrekkende pop-up coupé. De komende weken trekt de Stiltecoupé namelijk door de Bossche binnenstad. Zo kun je de coupé op dinsdag 27 september en donderdag 29 september tegenkomen tussen 13.00 uur en 15.00 uur. Maar zo ook bij de Harlem Globetrotters die dinsdag 4 oktober in De Maaspoort spelen. De organisatie van Quiet Den Bosch heeft grote plannen als het gaat om de pop-up Stiltecoupé. Sta er dus niet gek van te kijken als je de treinbank ergens tegenkomt.

Dinner Train kaartje kopen voor iemand in armoede
Tijdens het pop-ups van de Stiltecoupé worden voorbijgangers aangemoedigd om een kaartje te kopen voor iemand die leeft in armoede. Door dit te doen wordt een plekje voor iemand gereserveerd in de Dinner Train. De trein vertrekt op zondag 16 oktober vanaf het Centraal Station. Men kan nog een kaartje (of meerdere) kopen via https://stiltecoupe.quiet.nl/ voor iemand die leeft in armoede. Een kaartje kost  25 euro, maar elk bedrag is welkom, zelfs 2 euro helpt al mee. Zo bezorg je iemand een geluksmoment die het zelf niet kan betalen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen