Coaching Van Dooren bij stress en burn out

Foto: Coaching Van Dooren

Een leven zonder stress bestaat niet, stress is zelfs vaak nuttig. Stress helpt je in actie te komen, je werk af te maken en maakt je alert bij gevaar.  Korte periodes van stress met afwisseling van ontspanning hoeven dus geen probleem te zijn.

Stress wordt wel een probleem als er langdurig meer wordt gevraagd dan dat je aankan. Je wordt dan uiteindelijk overbelast. In mijn praktijk vragen mensen hulp voor hun stressklachten. Dit varieert enorm in de mate en de redenen van de klachten. Iemand kan stressklachten hebben, overspannen zijn of een burn-out hebben. Het is zeker niet zo dat er pas een gesprek wordt gepland als iemand al ziek thuis zit. Ook zijn de stressklachten niet altijd alleen gerelateerd aan het werk. Als de stress teveel wordt of er zelfs sprake is van een burn-out is dan is dat ook een teken dat er echt iets anders moet. En dat hoeft niet te betekenen dat je van baan moet veranderen, je nooit meer kan werken op dat niveau of minder moet gaan werken. Het is zeker ook mogelijk om te leren hoe je beter met stress kan omgaan. Dan kunnen ook kleinere oplossingen al een groot verschil maken in de kwaliteit van jouw leven.

Naast de theoretische kennis helpt het dat ik zelf ook de nodigde levenservaring heb met stressvolle periodes en alle bijbehorende gevoelens. Mijn hele werkzame leven begeleid ik al mensen en doe ik dit de laatste 5 jaar ook in mijn eigen coaching praktijk. Het kennismakingsgesprek is altijd gratis. Dat is de mogelijkheid om wederzijds te kijken of het klikt. Het is immers belangrijk dat je je op je gemak voelt en je het gevoel hebt dat ik jou kan helpen met jouw vraag. Mijn klanten ervaren mijn coaching als warm, invoelend, respectvol, praktisch, oplossingsgericht en als ondersteuning om door te zetten.

Een goede coach laat je over jezelf nadenken. Die zorgt dat jij de antwoorden voor jezelf kan vinden.  Door te werken met verschillende werkvormen en het verhaal te bevragen, krijgen mijn klanten meer inzicht in hun situatie en worden zij meer bewust van hun gedrag en gedachten. In mijn gesprekken houd ik hen als het ware een spiegel voor. Waarom doe je dat wat je doet? Wat kan of moet er volgens jou echt anders? Of wat houd je tegen hierin?  De volgende afspraak te beginnen met de vraag; ”Hoe is het gegaan?” is hierbij een goede “stok achter de deur”, om te blijven oefenen met ander gedrag. Coaching draait dus ook om jezelf beter te leren kennen, je grenzen beter te voelen en te bewaken maar ook je goede kanten en kwaliteiten beter te gaan gebruiken en bewust in te gaan zetten.

Het vraagt in mijn coaching een aanpak “op maat” want gelukkig zijn we allemaal anders in wat we willen, kunnen en wensen. Wil jij ook aan de slag met jouw stress en ben je nieuwsgierig naar wat mijn coaching voor jou kan betekenen? Maak vrijblijvend een afspraak voor een kennismaking. Je bent van harte welkom!

www. coachingvandooren.nl
Tel: 06 – 81700448

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen