Postzegelbeurs Filafair Spring 2023 in Drunen

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart organiseert Stichting Hertogpost in Drunen de postzegelbeurs Filafair Spring 2023 plaats. Tijdens deze halfjaarlijkse beurs komen postzegelverzamelaars samen om van eigenaar te wisselen. Op vrijdag vindt er ook een postzegelveiling plaats.

Halverwege de jaren 50 van de vorige eeuw had bijna iedere tiener een postzegelalbum. Postzegels sparen was populair bij jong en oud. Nu kijkt de jeugdige generatie daar anders tegenaan. Hoewel digitale post & berichtgeving de papieren post verdringt, is “postzegelen” als hobby nog lang niet voorbij. Filatelistenverenigingen uit ’s-Hertogenbosch en Drunen bestaan nog steeds en floreren als nooit ervoor. Maandelijks ontvangen zij nieuwe leden en zorgen dat vraag en aanbod elkaar kunnen ontmoeten om ervaringen uit te wisselen.

Interessant

Postzegels verzamelen is dan wel niet meer sexy, maar wel reuze interessant. De beste reden om postzegels te verzamelen is dat het een fascinerende hobby is, waarbij altijd wat nieuws te ontdekken valt. Hoe meer je van de postzegels weet, hoe interessanter het wordt. Op postzegels kun je bijvoorbeeld de hele culturele, industriële of politieke ontwikkeling van een land herkennen. En het zoeken naar die ene missende zegel van een bepaalde serie is harstikke spannend!

Beurs en veiling

De Filafair Spring 2023 is op vrijdag en zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Op vrijdag vindt er na de beurs een veiling plaats. En speciaal voor deze beurs is er in samenwerking met Post.nl een serie postzegels uitgebracht welke als thema heeft “het Brabantse Dorpsleven”. De afbeeldingen zijn gebaseerd op de oude Brabantse prentbriefkaarten uit de periode 1900 – 1940. Deze frankeerbare postzegels zijn alleen verkrijgbaar tijdens deze postzegelbeurs, zolang de voorraad strekt.

Praktisch

De postzegelbeurs wordt gehouden in Cultureel Centrum de Voorste Venne aan het Anton Pieckplein 71 in Drunen. Tot en met 21 jaar is de toegang gratis. Boven de 21 jaar kost de toegang 5,00 euro.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen