JA21 kamerlid op bezoek in de De Groote Wielen

Foto: Pixabay

Op zondag 12 maart om 13:30 uur bezoekt tweede kamerlid Nicki-Pouw Verweij de Groote Wielen. Ze is daar omdat JA21 de zorgen van bewoners over de komst van meer windturbines begrijpt. De partij wil meer huizen in plaats van steeds meer windturbines en zonnevlaktes.

Volgens JA21 is de Groote Wielen in Rosmalen een mooi voorbeeld van een gezonde balans tussen huizen in diverse soorten en maten, goede bereikbaarheid en groen in de omgeving. Een mooie wijk die helemaal aansluit op de woonvisie van JA21 die we onlangs presenteerden. Nederland heeft meer van dit soort wijken nodig om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar woningen.

Meer woningen

Toch dreigt het in Groote Wielen ernstig fout te gaan. Naast het bouwen van meer van deze wijken moeten we namelijk ook de leefbaarheid op peil houden. Gemeente en provincie hebben besloten om in de achtertuin van bewoners windturbines te zetten met alle kwalijke gevolgen van dien. ”We hebben juist meer wóningen nodig, niet nòg meer windturbines.” zegt Nicki Pouw-Verweij. JA21 pleit voor moderne kernenergie en geen windturbines of zonnevlaktes. Zo kunnen mensen in Rosmalen fijn blijven wonen, kunnen we huizen blijven bouwen én wordt energie duurzaam betaalbaar.

Bron: JA21

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen