Wilde achtervolging eindigt in Den Bosch

Donderdagavond is een man aangehouden in Den Bosch na een wilde en urenlange politieachtervolging die begon in Limburg. Daar kon een arrestatieteam hem aanhouden in een woning. Er waren zo’n 25 politieauto’s bij de actie betrokken, net als een helikopter.

Het gaat om een ‘gesignaleerd’ persoon, vertelt een woordvoerder van de politie. Waarvoor de verdachte gezocht wordt, is niet bekend. De achtervolging begon toen een ANPR-camera aansloeg op het kenteken van de bestuurder. Dat gebeurde vlak nadat hij in Limburg de Nederlandse grens over was gereden.

De politie schaalde groots op want de man zou erom bekend staan dat hij er vaker vandoor was gegaan. In totaal zo’n vijfentwintig politieauto’s waren bij de actie betrokken, onder meer van de Landelijke Eenheid. Ook rukte een politiehelikopter uit. De Range Rover van de man liep onderweg aan beide kanten forse schade op. De achterbumper lag er in Den Bosch af. De auto is inmiddels afgevoerd.

Nadat de achtervolging eindigde in de Bossche Kemperlandstraat, sprong de verdachte uit de auto. De buurt werd afgezet voor zijn aanhouding. De man werd aangehouden door een zogeheten Rapid Respons Team (RRT) van de politie. In de omgeving van de Bossche wijk ‘t Zand was veel politie op de been. Agenten droegen kogelwerende vesten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen