Ruim 57.000 bezoekers op de eerste Campina Open Boerderijdag 2023

Foto: Friesland Campina

De eerste Campina Open Boerderijdag van 2023 is door ruim 57.000 bezoekers bezocht. 33 boerderijen door heel Nederland waren 19 mei geopend voor publiek. Op de Campina Open Boerderijdagen laten boerenfamilies zien waar Campina-producten vandaan komen en hoe ze met hun bedrijf bijdragen aan een duurzame toekomst. Op maandag 29 mei, Tweede Pinksterdag, is er de mogelijkheid om nog eens 39 boerderijen te bezoeken.   

Het is dit jaar de zestiende keer dat Campina de Open Boerderijdagen organiseert. Op de boerderijen is er voor  jong en oud de mogelijkheid om deel te nemen aan educatieve en speelse activiteiten, zoals een boerderijrondleiding, zonnepanelen puzzelen, windmolen vouwen en  melkweg race.

Melkveehouder Jan Derks van melkveebedrijf De Esrand in Sint Anthonis kijkt terug op een succesvolle dag: “Dit is de tweede keer dat wij een Campina Open Boerderijdag hebben georganiseerd. We mochten vandaag 1004 mensen op ons erf verwelkomen. Het is fantastisch dat we met zo’n open dag mensen kunnen laten zien hoe het eraan toegaat bij ons op de boerderij.”

Op Tweede Pinksterdag, maandag 29 mei, vindt de tweede Campina Open Boerderijdag van 2023 plaats. Nog eens 39 boerderijen door heel Nederland zijn dan geopend voor publiek. Toegang is gratis. Alle deelnemende boerderijen zijn te vinden op campina.nl/boerderijdagen.

 

Cookieinstellingen