Amac en gemeente werken samen aan Bossche winkel

Apple-specialist Amac opent medio juni een nieuwe winkel in het centrum van Den Bosch aan de Hinthamerstraat 27. De Bossche Amac-winkel wordt de tweede Nederlandse vestiging die het exclusieve label Apple Premium Partner krijgt.

Het pand in de Brabantse hoofdstad is door de gemeente als monument aangemerkt en wordt daarom verbouwd in nauw overleg met de Monumenten- en Welstandscommissie om ervoor te zorgen dat de historische details van het pand uit 1900 behouden blijven.

De nieuwe winkel heeft een oppervlakte van 200 vierkante meter, waarmee hij bijna twee zo groot is als het huidige pand van Amac aan de Hinthamerstraat 4. “Tijdens de verbouwing bleek dat een groot deel van de oude ornamenten op het plafond nog aanwezig was. Die willen we graag herstellen en laten terugkomen in onze nieuwe winkel”, zegt Amac-oprichter en directeur Ed Bindels. “Ook de oude voorgevel van het gebouw wordt in ere hersteld. We werken samen met de gemeente Den Bosch om dit op een zorgvuldige manier te doen. Het behouden van deze historische details is onze manier om iets terug te geven aan de stad.”

Nieuw winkelconcept
De oude winkel is vanaf nu gesloten. Vanwege het herstel aan het historische pand waar de nieuwe winkel zich in zal vestigen is de bouwtijd langer dan gebruikelijk, waardoor het voor korte tijd niet mogelijk is een Amac in de Brabantse hoofdstad te bezoeken. Bindels: “We begrijpen dat de tijdelijke sluiting van Amac Den Bosch ongemak kan veroorzaken voor onze klanten, maar ik beloof dat dit het wachten waard is. Al sinds de start in Den Bosch in 2006 loopt het storm in onze winkel. Mede door de grote toeloop en het al maar groter wordende Apple-assortiment is het huidige filiaal na tien jaar te klein geworden.”

De Amac-winkel in Den Bosch is ingericht volgens het nieuwe winkelconcept van Apple, namelijk Apple Premium Partner (APP). Er komt meer ruimte voor de Apple-producten en bijbehorende accessoires voor iPhone, iPad, MacBook en Apple Watch, die direct naast de producttafels staan. De winkel in Den Bosch is na Zürich, Praag, Kuala Lumpur, Granada en Breda de zesde winkel ter wereld met het APP-label.

Geen toonbank met kassa
“In de nieuwe winkel staat straks ook geen toonbank met kassa meer”, zegt Bindels over het nieuwe ontwerp. “Verder is er een servicetafel voor inname van reparaties en een technicus die iPhones vaak nog dezelfde dag kan repareren. Ook is er een speciale ontvangstruimte voor zakelijke klanten  waar ook groepstrainingen gegeven kunnen worden.”

APP is een vervolg op het Apple Premium Reseller (APR)-concept dat in 2009 bij Amac in Eindhoven de wereldprimeur beleefde. Inmiddels zijn er vijftig Amac-winkels door heel het land. Daarmee is het bedrijf de grootste APR van Europa.

Over Amac
Amac is sinds medio 2021 de enige Apple Premium Reseller van Nederland en tevens de grootste van Europa. De onderneming werd in 2005 opgericht door Ed Bindels met aanvankelijk één filiaal op de Utrechtse Mariaplaats. Bindels heeft Amac sindsdien weten uit te bouwen tot een premiumketen met inmiddels 50 vestigingen in het hele land, een zeer succesvolle webshop en Amac Pro voor zakelijke klanten, onderwijs en gezondheidszorg. Amac biedt een compleet aanbod aan Apple-producten en accessoires voor Mac, iPad, iPhone en Apple Watch. Daarnaast is het bedrijf de grootste Apple-reparateur van Nederland en levert het nog andere diensten aan Apple-gebruikers, waaronder iMember voor persoonlijke ondersteuning en producttrainingen. Amac behaalde over het fiscaal jaar 2021/22 een recordomzet van 222 miljoen euro. De omzet van de Apple-reseller groeide voor het 16e opeenvolgende jaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen