Meedenken met plan meestromende nevengeul bij Bokhoven

Foto: Rijkswaterstaat

Ingenieursbureau Arcadis werkt in opdracht van Rijkswaterstaat verschillende maatregelen uit voor het verbeteren van de ecologische waterkwaliteit in en langs de Maas. Voor vijf locaties in de Benedenmaas is nu een zogenoemde Kennisgeving Voornemen en Participatie gepubliceerd, waaronder de uiterwaard bij Bokhoven in de gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Daar zijn er plannen om een meestromende nevengeul aan te leggen. De brede omgeving kan nog meedenken tot en met 8 juni 2023.  De andere locaties die onder deze kennisgeving vallen liggen aan de overkant van de rivier in de gemeente Maasdriel: Benedenwaarden (bij Hedel) en drie locaties in het gebied Casterens Hoeve ten westen van Hoenzadriel. Het doel voor al deze locaties is de variatie aan groeiplaatsen voor water- en oeverplanten en leefgebieden te vergroten voor vis en macrofauna als mosselen, slakken en insectenlarven.

Ligging
Het maatregelgebied Bokhoven ligt op de linkeroever van de Maas tussen rivierkilometer 222.9-224.6 ten noordwesten van ’s-Hertogenbosch. Het wordt aan de zuidkant begrenst door de dijk. De Veerweg doorsnijdt het gebied.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen