Grote brand Hoff van Hollantlaan Rosmalen

Linda’s bruiloft staat over vier weken op de planning, maar vrijdagmiddag ging al haar aandacht naar iets heel anders. Het rieten dak van het huis waar ze met haar verloofde Jeroen en hun vijf kinderen woont, staat in brand. Haar aanstaande man is naar het ziekenhuis gebracht met brandwonden. ,,We kregen een telefoontje en hoorden ineens dat het huis in brand staat.”

De brandweer rukte vrijdag meteen uit voor de grote brand, die rond 12.25 uur ontstond op de Hoff van Hollantlaan. Ook een team dat is gespecialiseerd in het blussen van rieten daken, kwam vanuit Gelderland snel naar de brand. Bij het huis kijken Linda en haar ouders machteloos toe. De moeder vertelt hoe ze door haar dochter werd gebeld: ,,We hoorden ineens dat het huis in brand staat. Daarna zijn we er meteen heen gegaan.”

Eenmaal aangekomen bleek de boel in lichterlaaie te staan. De moeder van de bewoonster vindt de brand extra tragisch voor het stel. ,,Ze gaan over vier weken trouwen”, verklaart ze. Alleen Jeroen was bij de woning toen de brand uitbrak. Hij liep brandwonden op. Het is niet duidelijk of hij binnen was of buiten. Hij is mede-eigenaar van de steenzagerij naast het huis. De brand begon onder werktijd.

Rook richting spoor
Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio is er veel rookontwikkeling. Ze bevestigt dat een man brandwonden heeft opgelopen en naar het ziekenhuis is gebracht. De rook waait richting het spoor en woonwijken. Volgens een woordvoerder van de NS heeft dat echter geen gevolgen voor de dienstregeling. De oorzaak van de brand is onbekend.

Hoe de brand kon ontstaan, is nog niet duidelijk. De brandweer probeert te voorkomen dat het vuur bij de vrijstaande woning overslaat naar andere huizen in de straat. De hond van het gezin kon door de brandweer op tijd uit het huis worden gered.

Specialistisch team
Rond 13.30 uur werd er een NL-Alert uitgestuurd voor de omwonenden in verband met de vele rook die de brand veroorzaakte. In de oproep wordt geadviseerd om ramen en deuren te sluiten. Rond 16.00 uur is de brandweer nog bezig met het nablussen, er is nog altijd rookontwikkeling.

Bron: BD.nl

Cookieinstellingen