Alzheimer Café met als thema Dementie en technologie

Foto: Pixabay

Het Alzheimer Café vindt plaats op maandag 12 juni in het restaurant van zorgcentrum Vivent De Hooghe Clock op de Klokkenlaan 85 in ’s-Hertogenbosch. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. De toegang is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Thema: Dementie en technologie
Technologie en technologische hulpmiddelen kunnen bijdragen aan veiliger thuis wonen voor mensen met dementie. Je kunt denken aan de bekende hulpmiddelen zoals rookmelders, maar ook aan moderne apparaten als GPS met alarmknop.
Goede en handige hulpmiddelen kunnen de kwaliteit van leven voor mensen met dementie verhogen en de familieleden ontlasten. Er komen steeds meer apparaten.

Mensen zien soms door de bomen het bos niet meer. Wat voor handige hulpmiddelen zijn er op de markt? Wat heb je er aan? Waar moet je op letten om een goede keuze te maken? Wanneer en voor wie is het geschikt? Corrie Aarts vertelt graag welke hulpmiddelen er zijn en in welke situatie die gebruikt zouden kunnen worden.

Gastspreker: Mevrouw C. Aarts, projectmanager DOT, De Wever Tilburg.

Praktische informatie:
Het Alzheimer Café vindt plaats in het restaurant van woonzorgcentrum Vivent De Hooghe Clock op de Klokkenlaan 85 in ’s-Hertogenbosch. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. De toegang is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gespreksleiders: Marieke Soontiëns, psycholoog Vivent, 088 – 163 74 50 (secretariaat) en Ghis Boot, casemanager dementie, 06 – 22 99 50 76. Of kijk op de website van Vivent www.vivent.nl.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen