35 tuinen veranderen in tijdelijke theaters in Den Bosch

Foto: Sabine van Nistelrooij

Amateurkunstfestival Gluren bij de Buren heeft het programma bekendgemaakt. Op zondag 2 juli tussen 13.00 en 18.00 vinden optredens plaats in 35 tuinen in Den Bosch. Bezoekers kunnen van optreden naar optreden wandelen of fietsen en leren zo de wijk kennen, genietend van lokale podiumkunsten. Het programma is te vinden op glurenbijdeburen.nl/programma/den-bosch

Het is de derde keer dat Gluren bij de Buren plaatsvindt in Den Bosch, en nooit eerder stond er zo’n verscheidenheid aan acts in het programma.

“In Den Bosch is voor het eerst georganiseerd net voor de lockdown, en we zien dit jaar pas echt hoeveel enthousiaste cultuurliefhebbers en bijzondere amateurkunstenaars Den Bosch in huis heeft.” zegt programmamaker Imke Goedhart. 

Een grote verscheidenheid aan podiumkunstenaars verrijken de tuintheaters. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld van een cabaretvoorstelling op het dakterras naar een jazzband in de achtertuin. Ook theaterverenigingen, a capella koren of spoken word artiesten betreden het podium. 

Alle optredens zijn te bezoeken op basis van vrijwillige bijdragen en reserveren is niet nodig. De optredens duren maximaal 30 minuten, de fanatiekeling kan op deze manier wel zeven optredens bijwonen. Bezoekers kunnen op de website een route uitstippelen om te printen of te delen met vrienden, familie en buren. 

Stichting de Bühne, de organisatie achter Gluren bij de Buren, werkt samen met verschillende landelijke en lokale partijen om het festival te realiseren. Onder andere Buurtzorg en Philadelphia Zorg steunen het festival. 

Cookieinstellingen