Dit zijn de populairste wandelroutes van 2023

Foto: Holidu

Wandelen is met stip op nummer één de favoriete buitenactiviteit van Nederlanders. Sinds de coronapandemie is deze populariteit alleen nog maar meer gestegen. Vooral de maanden april tot en met juni worden hiervoor volop benut. Veel Nederlanders houden ervan om in hun eigen gemeente op stap te gaan en in hun vrije tijd de wandelschoenen aan te trekken.

Geen wonder, want in Nederland is er een ruime keuze aan fantastische routes. Van korte tot meerdaagse wandelingen, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad die je kiest. Het voorjaarsweer nodigt uit om naar buiten te gaan en de omgeving te voet te verkennen. In Noord-Holland(20), Gelderland(18) en Limburg(15) zijn de populairste wandelingen te vinden van deze top 100.

Ter gelegenheid van het begin van het wandelseizoen heeft het boekingsportaal voor vakantiehuizen Holidu (www.holidu.nl) in samenwerking met het outdoor platform AllTrails onderzocht wat de populairste wandelroutes in Nederland zijn anno 2023. Als je op zoek bent naar nieuwe wandeluitdagingen, laat je dan inspireren door onderstaande resultaten!

Bleek en Berg – door het Nationaal park Zuid-Kennemerland | 4.61★ 11,3 km
In de buurt van Bloemendaal, dwars door de duinen, trekt dit wandelpad veel wandelliefhebbers aan. We snappen wel waarom. Afwisselingsrijke wegen door bos en langs het vogelmeer, met prachtige uitzichten langs het strand. Wilde paarden en koeien. Je kan bij Parnassia starten en na afloop jezelf heerlijk trakteren op een hapje en drankje.

 Vijlenerbos – Drielandenpunt – Meelenbroek – Vijlen in Limburg | 4.58★ 19,2 km
Deze prachtige rondwandeling langs de Belgische-Duitse grens is een ware uitdaging met 19,2 km. Je moet ingesteld zijn op een lange tour, maar het is niet al te moeilijk. Het heuvelachtige landschap biedt veel afwisseling en er zijn genoeg plekjes waar je onderweg even een pitstop kan houden.

Waterloopbos – Kraggenburg in Flevoland | 4.56★ 5,1 km
De derde meest populaire wandeling vind je in Flevoland. De naam zegt het al, onderweg kan je veel water verwachten. Het is vroeger gebruikt voor veel waterkundig onderzoek, waardoor je nog veel resten tegenkomt van proefjes rondom de deltawerken bijvoorbeeld. Extra bijzonder dus als je over de verschillende loopbruggen loopt en langs veel oude modellen.

Koning van Spanje – bij Gulpen in Limburg | 4.55★ 13,4 km
Weer een prachtige afwisselende wandeling door de heuvels van Limburg. De Spanjaarden zouden hier ooit een tijd de heuvels bezet hebben tijdens de tachtigjarige oorlog, vandaar de naam van deze Heuvel ‘Koning van Spanje’. Het is een flinke tocht dus neem genoeg snacks en drinken mee voor onderweg.

Holterberg Rondwandeling – Holten in Overijssel | 4.55★ 13 km
Deze wandeling loopt door Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en de mooie heidevelden. Je moet er iets langer dan 3 uur voor uittrekken, over veel leuke paadjes en heuveltjes. Je mag je hond hier aan de lijn ook meenemen.

Een overzicht van de top 100 vind je via deze interactieve kaart van Nederland

 

Cookieinstellingen