Samen in beweging met Life Goals Den Bosch

Foto: Life Goals

Op donderdag 1 juni vond het Life Goals Event Den Bosch plaats bij voetbalvereniging OJC Rosmalen. Samen bewegen, samen plezier hebben, samen even nergens aan denken en een fijne dag beleven door mee te doen aan verschillende sporten. Volleybal, trefbal, boksen of een potje voetballen, vooral samen bewegen.

Voor mensen met een extra uitdaging in het leven organiseert Life Goals Den Bosch sportieve activiteiten, toegankelijk en laagdrempelig. Sport en bewegen verbindt ze met elkaar en draagt bij aan een positieve kijk op het leven. Het plezier spatte vandaag van de velden af, de 60 deelnemers straalden. Een deelnemer; “Zo leuk om gelijkgestemden te leren kennen, nooit gedacht dat ik zoveel plezier kon hebben met mensen die ik nog niet kende!”

De deelnemers sloten aan onder begeleiding van professionals vanuit de samenwerkingspartners binnen Life Goals Den Bosch. Met sportactiviteiten proberen wij deelnemers weer het zelfvertrouwen te geven iets van hun leven te maken. Ons motto is ‘Groeien doe je zelf maar niet alleen!” Zo ook vandaag. De deelnemers hebben nieuwe contacten gelegd, wat voor sommige al een hele grote stap is.

Ires Libert, projectleider Life Goals Den Bosch vertelt hoe het werkt. “Door in te zetten op het vergroten van de sociale toegankelijkheid heeft dit effect op de zichtbaarheid en de betekenis van sport: meer mensen voelen zich welkom, veilig en ervaren wat sport betekent. Tijdens structurele beweegactiviteiten bij organisaties en vandaag tijdens dit evenement ervaren deelnemers wat dit voor ze kan doen. Ze leren elkaar kennen, wisselen ervaringen uit en geven elkaar tips over hoe ze kunnen werken aan zichzelf. Hier doen we het voor, het brengt verbinding en persoonlijke ontwikkeling. Het creëert momenten waarop de deelnemers tot zichzelf komen en positief kunnen denken”, aldus Libert.

Life Goals Den Bosch is een samenwerking van ´S-PORT met een tiental (welzijns)organisaties zoals Linc naar Zorg, Reinier van Arkel, het Participatiehuis en Stichting Maatschappelijke Opvang.

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen