Fix je fiets en ontmoeting : Brug naar de brugklas in West voor 200 scholieren

Foto: Power73

Elkaar leren kennen, tips en tricks uitwisselen voor een goede start en een mijlpaal vieren: de activiteit Brug naar de brugklas editie West is speciaal voor nieuwe brugklassers uit ’s-Hertogenbosch-West voor een soepele overgang naar het voortgezet onderwijs. Dit jaar doen op 9 juni maar liefst 200 groep 8 leerlingen van 7 scholen mee aan het evenement.

De deelnemende scholen zijn: BBS Boschveld, KC De Ontdekking, Basisschool Nour, KC De Kruisboelijn, KC Westerbreedte, Jenaplanschool Antonius Abt en KC De Matrix. “Ons doel is om jongeren uit dezelfde wijk kennis te laten maken met andere jongeren die naar eenzelfde middelbare school gaan. Dat geeft een positieve lading aan de spanning van starten aan de brugklas.

Daarnaast geven we jongeren vaardigheden mee die goed van pas kunnen komen op het voortgezet onderwijs,” aldus jongerenwerker Sjoerd von den Hoff van PowerUp073. Het feestelijke moment vindt plaats op vrijdag 9 juni. Het programma is verdeeld over de gymzaal aan de Churchilllaan, BBS Kruiskamp Zuid, BBS Kruiskamp Noord en het Beatrixpark. De leerlingen gaan in groepjes een route met verschillende workshops af. Enkele activiteiten uit het programma zijn: workshops Groepsdruk, Boekenkaften en Fix je fiets.

Het achterliggend doel van Brug naar de brugklas is om de overgang van het primair onderwijs naar het voortgezet onderwijs soepel te laten verlopen en jongeren uit te rusten met basiskennis welke nodig is op de middelbare school. Het programma start gezamenlijk om 8:30 uur in de gymzaal met een energieke opening. Na de workshoproute worden de leerlingen rond 13:30 uur terugverwacht voor een plenaire afsluiting door  wethouder Ufuk Kahya.

Over PowerUp073
PowerUp073 is een jongerenwerkorganisatie in ’s-Hertogenbosch die werkt aan talentontwikkeling en jongerenparticipatie. Wij richten ons naast de jeugd op het versterken van de kracht van de ouders en de sociale omgeving. PowerUp073 is er voor alle jongeren van 12 tot en met 23 jaar. Daarbij is de wijk onze werkvloer. Vroeg signaleren, aanpakken, laagdrempelige en kortdurende individuele hulpverlening en verbindingen leggen vormt de kern van de functie van wat onze jongerenwijkteams doen. Meer informatie: www.powerup073.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen