Kennismaken met je buren bij ‘Welkom in de Buurt’

Foto: Pemoba

Op 23 september start het nieuwe Bossche project ‘Welkom in de Buurt’. Hiermee worden inwoners van Den Bosch geholpen om contact te leggen met mensen in de buurt. Het idee komt van het Stedelijk Huurdersplatform, in samenwerking met Zayaz, JOOST, Brabant Wonen, Farent en de gemeente.

“In onze snelle wereld komt het regelmatig voor dat mensen weinig contact met de buren hebben. Dat kan ervoor zorgen dat mensen zich eerder eenzaam en onveilig voelen. Welkom in de Buurt moet daar verandering in brengen en mensen helpen om weer bij elkaar te komen.”, aldus Corry van den Wildenberg één van de initiatiefnemers namens het Stedelijk Huurdersplatform.
Om het contact met de buren laagdrempelig te maken zijn er bijvoorbeeld speciale ‘Hallo buren’-kaarten gemaakt. Hierop kunnen mensen hun naam, adres en telefoonnummer met buren delen om gemakkelijk kennis te maken.

Op Burendag, zaterdag 23 september, start Welkom in de Buurt op een feestelijke manier in de buurt het Vinkenkampke . Van 10.30 tot 12.30 uur is iedereen welkom op het Abeelenpleintje voor een kop koffie/ thee en wat lekkers. Er is muziek en een springkussen voor de kinderen. Een mooi moment om kennis te maken voor omwonenden en iedereen die erbij wilt zijn.

Wil je meer weten over Welkom in de Buurt of hierbij helpen? Laat het ons weten! Samen kunnen we het verschil maken in hoe je je buurt ervaart.

Neem voor meer informatie contact op met:
Corry van den Wildenberg, projectleider SHP ‘s-Hertogenbosch
06-44304726 of [email protected]

Cookieinstellingen