Start van de Auti Power Girls Club: Empowerment voor pubermeiden met autisme in de regio ‘s-Hertogenbosch

Foto: Auti Power Girls Club

Met veel trots kondigen wij de lancering aan van de Auti Power Girls Club, een nieuw initiatief gericht op pubermeiden met (kenmerken van) autisme in ‘s-Hertogenbosch en omgeving. Dit programma, dat sport, plezier en inclusiviteit combineert, is een belangrijke stap in het versterken van deze doelgroep.

Het idee voor de Auti Power Girls Club komt voort uit de behoeften van twee moeders die zelf een dochter hebben met autisme. Ze wilden een plek creëren voor hun dochters om zichzelf te zijn, nieuwe vriendschappen te sluiten en plezier te hebben zonder zich buitengesloten te voelen. Na de organisatie van verschillende activiteiten vorig jaar, heeft het initiatief nu vaste vorm gekregen en wordt het gelanceerd onder de noemer de Auti Power Girls Club.

Voor pubermeiden met autisme is het vaak lastig om aan te sluiten bij reguliere sportactiviteiten of clubs. Daarom biedt de Auti Power Girls Club een inclusieve omgeving waarin zij zichzelf kunnen ontwikkelen en plezier hebben zonder zich buitengesloten te voelen.

De Auti Power Girls Club wordt ondersteund door ‘S-PORT van de gemeente ‘s-Hertogenbosch, die het belang onderstreept van inclusieve sportinitiatieven die bijdragen aan de mentale en fysieke gezondheid van alle inwoners. “Bewegen is voor iedereen belangrijk, ongeacht achtergrond of beperking,” aldus Luc van Eerd, Consulent Sport en Bewegen bij ´S-PORT.

Er is inmiddels gestart met een kickbokscursus bij TVS Training in Rosmalen. Daarnaast komen er chill middagen aan waar meiden kunnen ontspannen en plezier maken met andere meiden.

We zijn ontzettend enthousiast over de lancering van de Auti Power Girls Club,” zegt Iris Havekes, mede-initiatiefnemer en projectleider. “Dit programma biedt meiden met autisme de kans om zichzelf te ontwikkelen, zelfvertrouwen op te bouwen en nieuwe vriendschappen te sluiten. We zijn ervan overtuigd dat dit een positieve impact zal hebben op hun leven.”

Speciaal voor zorgprofessionals en zorgcoördinatoren organiseren we een informatiebijeenkomst op 14 maart van 16:00 tot 17:00 uur op het Stadskantoor van de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Tijdens deze bijeenkomst vertellen we meer over de Auti Power Girls Club en hoe we kunnen samenwerken om deze meiden de beste ervaring te bieden.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan door een e-mail te sturen naar [email protected]

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen