Marco Borsato uitvaarttopper van de toekomst in Noord-Brabant

Foto: Monuta

Vandaag publiceert Monuta de Uitvaartmuziek Top 10 van afgespeelde nummers tijdens uitvaarten in het afgelopen jaar. Als je Brabanders vraagt welke muziek zij graag op hun afscheid willen, dan staan Marco Borsato en Queen hoog op de lijst.

Uitvaartmuziek
Ieder jaar publiceert Monuta de Uitvaartmuziek Top 10 van afgespeelde nummers tijdens uitvaarten in het afgelopen jaar. Als je Brabanders nú echter vraagt welke muziek zij graag willen bij hun eigen afscheid, ontstaat er een hele andere voorkeurslijst. Waar Time to Say Goodbye en het Ave Maria al jarenlang stuivertje wisselen aan de top van de Monuta Uitvaartmuziek Top 10, luisteren we bij Brabantse uitvaarten in de toekomst mogelijk veel naar Marco Borsato en Queen. 54% van de Brabanders weet al precies wat er gedraaid moet worden, of heeft daar wel een idee over. Dat blijkt uit onderzoek dat Monuta liet uitvoeren in aanvulling op haar jaarlijkse Uitvaartmuziek Top 10.

Open over afscheid
Brabanders noemen in hun wensenlijst talloze verschillende nummers, wat symbool staat voor een heel persoonlijke invulling van een afscheid. Over muziekkeuzes wordt vaker gepraat dan over afscheidswensen in bredere zin. 34% van de mensen in Noord-Brabant heeft de wensen rondom uitvaartmuziek al eens besproken met anderen. Vooral om dierbaren niet met vragen achter te laten. Trends in uitvaartmuziek veranderen door de jaren heen. Het is dus niet gek dat de huidige toplijst verschilt van wensen voor toekomstige afscheidsceremonies. Van Marco Borsato komt Afscheid nemen bestaat niet het meest voor op de lijst. Van Queen worden diverse nummers genoemd. Who Wants to Live Forever het vaakst, maar ook Bohemian Rhapsody, Don’t Stop me Now en Show Must Go On. Qua specifiek nummer wordt Rollercoaster van Danny Vera overigens het vaakst genoemd.

Landelijke Top 10 van 2024
De Monuta Uitvaartmuziek Top 10 wordt al jaren aangevoerd door de klassiekers Time to Say Goodbye van Andrea Bocelli en Sarah Brightman, het Ave Maria in diverse uitvoeringen en Trein naar Niemandsland van Frans Bauer. Zo ook in de nieuwe Top 10 van 2024. Daarnaast zien we veel Nederlandstalige nummers.

  1. Time to say goodbye – diverse uitvoeringen
  2. Ave Maria – diverse uitvoeringen
  3. Trein naar niemandsland – Frans Bauer
  4. The Rose – Andre Rieu
  5. Rollercoaster – Danny Vera
  6. Zo zal het zijn – Rob de Nijs
  7. Hallelujah – diverse uitvoeringen
  8. Zwened naar ’t geluk – Jannes
  9. My way – Frank Sinatra
  10. Mag ik dan bij jou – Claudia de Breij

Rob de Nijs kwam met Zo zal het zijn nog niet eerder voor in de lijst. Corné Mulders, directeur Uitvaartzorg bij Monuta: “Het is voor het eerst dat we onze toplijst van daadwerkelijk afgespeelde nummers bij uitvaarten kunnen leggen naast wensen van Nederlanders in het algemeen. Zo zie je maar hoe persoonlijk je een uitvaart kunt maken. Dat betekent veel voor nabestaanden. Daarom nodigen we iedereen ook uit om er met elkaar over te praten of het (online) ergens te noteren.”

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen