Join Us daagt Bossche jongeren uit eenzaamheid aan te pakken

Foto: Join Us

Join Us introduceert het Social Booster programma, een initiatief dat jongeren tussen de 18 en 30 jaar de mogelijkheid biedt om zichzelf te ontwikkelen terwijl ze tegelijkertijd een positieve impact hebben op de samenleving.

MDT (Maatschappelijke Diensttijd) is een landelijk initiatief van de overheid dat jongeren de kans biedt zich in te zetten voor de maatschappij. Het doel is om jongeren op een positieve manier kennis te laten maken met vrijwilligerswerk, waardoor zij hun talenten ontwikkelen, nieuwe mensen ontmoeten en bijdragen aan maatschappelijke doelen. Dit draagt bij aan zowel hun persoonlijke ontwikkeling als de sociale samenhang binnen de samenleving.

Als onderdeel van het Social Booster programma worden diverse workshops en trainingen gegeven. Daarnaast worden jongeren actief betrokken bij het organiseren van evenementen en het creëren van content die gericht is op het bevorderen van verbinding en het verminderen van eenzaamheidsgevoelens onder jongeren. Het programma duurt vier tot zes maanden en de tijdsinzet is gemiddeld vier uur per week. In juni start er in Den Bosch een nieuwe groep met een eerste kennismaking. Aanmelden voor deze groep kan via [email protected], of via WhatsApp op 06-81141978.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen