Sociale Sportschool keert terug naar Den Bosch: ouderen gaan met jonge sporters op bootcamp

De Sociale Sportschool is terug in Den Bosch. Vanaf 22 juni kunnen ouderen en jonge sporters samen op bootcamp vanuit de locatie Vivent De Hooghe Clock. De Sociale Sportschool is bedacht door de Bossche social designers Sjaak Langenberg & Rosé de Beer. Het idee dat ze al in 2015 In Den Bosch testten samen met zorgorganisaties Van Neynsel en Brabantzorg is uitgegroeid tot een landelijk succes met Sociale Sportschool bootcampclubs in Utrecht, Eindhoven, Breda, Goirle en binnenkort ook in Zoetermeer, Oirschot en Vessem. Den Bosch ontbrak de laatste jaren in dat rijtje. Met Vivent De Hooghe Clock wordt het initiatief nieuw leven ingeblazen. Dus wil je een serieuze work-out, en ben je een sporter met een sociaal hart? Geef je dan op via de agenda op de website www.socialesportschool.nl Ook mantelzorgers en kleinkinderen zijn welkom. Zij kunnen met pa of ma, oma of opa op bootcamp gaan. Deelname is gratis.

Ook de lachspieren worden getraind
Kunnen we jongeren meer betrekken bij het welzijn van ouderen? vroegen Sjaak Langenberg & Rosé de Beer zich in 2015 af. Een vraag die alleen maar urgenter is geworden in de huidige tijd waarin de zorg kampt met toenemende personeelstekorten. Rosé de Beer: “Jonge sporters gaan soms een paar keer per week naar de sportschool. Kunnen we die activiteit combineren met een sociaal doel, zodat je niet alleen iets doet voor jezelf, maar ook voor een ander? Zo ontstond het idee voor de bootcamps met meerdere generaties. De oefeningen zijn voor de jonge sporters fysiek uitdagend. Ze worden aangemoedigd en ondersteund door de oudere sportmaatjes die naar vermogen gelijktijdig hun eigen lichte oefeningen doen. Rolstoelen worden ineens als fitnessapparaten gebruikt. De perfecte combinatie van gezelligheid en sportiviteit. Het was van het begin af aan een succes. Ouderen komen weer buiten, zijn deelgenoot van een sociale activiteit met jonge mensen en leven daardoor zichtbaar op. En de jonge sporters leveren in dezelfde tijd waarin ze aan conditie en kracht werken een maatschappelijke bijdrage. Feel good gegarandeerd! De verbinding zorgt voor plezier. Ook de lachspieren worden getraind.”

 

Bootcamps Vivent Hooghe Clock
e bootcamps in Den Bosch vinden plaats op de locatie Vivent De Hooghe Clock aan de Klokkenlaan 85. Er zijn bootcamps ingepland op zaterdag 22 juni, zaterdag 13 juli, dinsdag 10 september, zaterdag 14 september en zaterdag 5 oktober van 10.30 -11.30 uur (verzamelen vanaf 10.15). De trainers Sonny Leermans en Nanja van Dongen uit Den Bosch geven de trainingen. Sporters kunnen zich aanmelden via de agenda op www.socialesportschool.nl Deelname is gratis. De intentie is om de bootcamps structureel aan te bieden en ook in 2025 voort te zetten.

De bootcamps op de locatie Vivent De Hooghe Clock komen tot stand met sponsoring van The Transfer Factory uit Vught. Als landelijk platform wordt de Sociale Sportschool ondersteund door de Provincie Noord-Brabant in het kader van regeling Stimulans voor bewegen en het Agis Innovatiefonds.

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen