Gemeente en arbeidsinspectie bedreigd door Bossche Afvalstoffendienst

Foto: Gemeente

Bij de gemeentelijke Afvalstoffendienst in Den Bosch zijn bedreigingen geuit richting een veiligheidsadviseur van de gemeente en de Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA). Daarvan is aangifte gedaan. Dat meldt burgemeester Jack Mikkers in een brief aan de raadsleden.

Volgens het Brabants Dagblad gaat het om doodsbedreigingen. De adviseur zou noodgedwongen thuiswerken omdat zijn veiligheid op het werk niet gegaranderd is.

Onveilige situaties
Op 23 mei is er een gesprek geweest tussen de gemeente en de NLA waarbij afspraken zijn gemaakt voor verbeteringen. Voorafgaand aan dit gesprek waren er op het terrein van de Afvalstoffendienst aan de Treurenburg in Den Bosch diverse incidenten die leidden tot onveilige situaties voor medewerkers van milieustation Treurenburg. Daarvoor is de NLA ingeschakeld.

De Arbeidsinspectie bekijkt of werkgevers en werknemers zich houden aan de geldende wetten en afspraken. Hierbij zouden ze zijn bedreigd.

Bij toekomstige inspecties op milieustation Treurenburg worden nu veiligheidsmedewerkers ingeschakeld, om de veiligheid van de NLA-medewerkers te garanderen.

Bron: Omroep Brabant

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen