De Bosch Parade 2024: Een Jubileum vol Surrealisme en Theater

Foto: Bossche Parade

De Bosch Parade is terug en viert haar tiende editie! Van 20 tot en met 23 juni 2024 trekt een stoet van taferelen, geïnspireerd door de schilderijen van Jeroen Bosch, over het water door hartje ‘s-Hertogenbosch, de stad waar de meester ooit woonde en schilderde. Verwacht een extra fantastische drijvende optocht vol surrealistische kunst en theater!

De Bosch Parade brengt de bizarre wezens uit Bosch’s kunstwerken tot leven op het water. Verwacht spectaculaire drijvende kunstwerken en theaterstukken, zoals een enorme metalen slang die als een rups beweegt en een mini-armada die een dans uitvoert. Dit jaar is het thema “Hedendaagse Demonen,” waarbij moderne interpretaties van Bosch’s demonen een brug slaan naar het heden.

Highlights van de Parade:

Binnen de Bossche Parade zijn o.a. dit jaar de volgende Hedendaagse Demonen: Geïnspireerd door de bekende demonen uit de werken van Jeroen Bosch, wordt dit jaar een extra apocalyptische ervaring gecreëerd. Kunstwerken zoals een drijvende opaalachtige steen en eilanden van verderf. .Unieke Kunstwerken en Theater: Een enorme metalen slang die als een rups over het water beweegt, een mini-armada van verschillende vaartuigen die samen een dans uitvoeren, en vrouwelijke wezens op een spiegelende rots die zwemmers lokken met een vreemde dans. Vervormde vissen en eigentijdse schepen die gekleurde rookpluimen achterlaten.. Muziek en Theater: Iedere act heeft zijn eigen klanken en theatrale elementen.

Tuin der Lusten:

Naast de parade op het water, is er de “Tuin der Lusten” op het vaste land bij de Citadel. Hier kun je genieten van Bosch geïnspireerde kunst, bijzondere gerechten, en live performances. Het is een ideale plek voor kinderen om te spelen en knutselen.

Route en Tijdschema:

– Donderdag 20 jun -i Vertrek om 20:00 uur vanaf het Willemsplein
– Vrijdag 21 juni:- Vertrek om 19:00 uur vanaf het Willemsplein
– Zaterdag 22 juni – Vertrek om 20:00 uur vanaf het Willemsplein
– Zondag 23 juni – Vertrek om 15:00 uur vanaf het Willemsplein

De parade volgt de route over de Dommel, van het Willemsplein tot aan de Citadel, waar de Tuin der Lusten zich bevindt.

Praktische Informatie:
– Duur –  De parade over de Dommel duurt ongeveer een uur, afhankelijk van wind en stroming. De eerste vaartuigen passeren ongeveer een half uur na vertrek langs het Bolwerk.
– Toegang – Gratis. Neem een stoel of kleed mee en vind een plekje op de vestingmuren. Voor een plaats op de speciale terrassen moet je tickets kopen.
– Tickets – Voor de terrassen met mooi uitzicht, inclusief toegang tot de Tuin der Lusten. Door tickets te kopen, steun je de Bosch Parade zodat de kunstwerken over twee jaar weer over de Dommel kunnen drijven.

Kom en geniet van deze bijzondere jubileumeditie van de Bosch Parade, waar de surrealistische wereld van Jeroen Bosch tot leven komt op het water van ‘s-Hertogenbosch! Meer informatie vind u hier!

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen