Den Bosch FC eert alle soldaten en veteranen voor en tijdens de wedstrijd tegen Roda JC op 18 oktober

Prent van de bevrijding 25 oktober 1944 gemaakt door Leo van Grinsven.
Prent van de bevrijding 25 oktober 1944 gemaakt door Leo van Grinsven.
Foto:

FC Den Bosch, Den Bosch FC en de gemeente ’s-Hertogenbosch hebben de handen ineengeslagen. In een heel bijzondere periode.

Volgende maand is het 75 jaar geleden dat ’s-Hertogenbosch werd bevrijd. Dat herdenken en vieren we. We staan stil bij een tijd van oorlog en geweld, onderdrukking en ook heldenmoed van militairen die uiteindelijk ook onze gemeente de vrijheid hebben teruggegeven. En die vrijheid hebben we in West-Europa en Nederland gehouden. Hoewel we meer en meer denken dat vrijheid vanzelfsprekend is, realiseren wij ons heel goed dat ook in de afgelopen jaren duizenden veteranen die vrijheid elders in de wereld hebben bevochten.

Om deze redenen hebben wij de handen ineengeslagen met de gemeente ‘s-Hertogenbosch en FC Den Bosch. Samen willen wij ervoor zorgen dat er bij dit evenement stil wordt gestaan voor en tijdens de wedstrijd tegen Roda JC (18 okt).

Voor de wedstrijd willen wij alle soldaten en veteranen eren bij het 53rd Welsh Divisionplein (aan de Aartshertogenlaan). Hier zal om uiterlijk 18:30 verzameld worden en zal Jan de Wit van de projectorganisatie 75 jaar vrijheid ‘s-Hertogenbosch een toespraak houden. Dit zullen wij afsluiten met 1 minuut stilte om vervolgens gezamenlijk naar het stadion te lopen. Niet alleen supporters maar ook veteranen worden hiervoor uitgenodigd door de gemeente.

FC Den Bosch zal 750 wedstrijdkaarten beschikbaar stellen aan veteranen uit de gemeente ‘s-Hertogenbosch. En wij, Den Bosch FC, zorgen voor een groot doek bij de opkomst!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen