Verkooppiek op woningmarkt van ’s-Hertogenbosch

Foto: Pixabay

In de laatste drie maanden van 2019 is in ’s-Hertogenbosch het hoogste aantal bestaande woningen verkocht in drie jaar tijd. De piek heeft een forse aanboddaling tot gevolg, deze daling wordt nog eens versterkt doordat minder woningbezitters hun huis te koop zetten.

Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q4 2019 van HRS Makelaars (partner in Dynamis).

Nieuwbouw onvoldoende om aanboddaling in ’s-Hertogenbosch op te vangen
In de tweede helft van 2019 zijn verschillende nieuwbouwprojecten in aanbod gekomen, deze toevoegingen zijn alleen bij lange na niet voldoende om de snelle aanboddaling in de bestaande bouw bij te kunnen benen. De combinatie van de vele, snelle verkopen en het afnemende aantal woningbezitters dat hun huis te koop zet,  heeft in de Brabantse hoofdstad een historisch laag woningaanbod tot gevolg.

Woningzoekers profiteren van nieuwbouw in Tilburg en Oss
In de gemeenten Tilburg en Oss is het eind 2019 wel gelukt om de terugval in het bestaande bouw aanbod op te vangen met de aanwas van nieuwbouwaanbod. Woningen in deze projecten hebben veelal een vraagprijs tussen de € 250.000 en € 350.000, een prijsklasse waar veel vraag naar is.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Reacties