Auxilium & Caritas Foundation doneert € 1500 aan van de Groenendaal voor ReumaNederland

Foto: Groenendaal

De Auxilium & Caritas Foundation steunt de actie van Christian van de Groenendaal voor ReumaNederland met een donatie van € 1500. Deze foundation draagt op structurele basis bij aan stichtingen en goede doelen die hen nauw aan het hart gaan en die bijdragen aan een betere wereld.

Christian van de Groenendaal fietst voordat de Olympische vlam aangestoken wordt,  10000km voor Reuma Nederland en wil daarbij € 10000 ophalen middels donaties van mensen die deze actie willen steunen. Van de Groenendaal wil daarmee mensen aanzetten om in beweging te komen en hoopt met het op te halen bedrag een bijdrage te kunnen leveren in het onderzoek naar een genezing van reumatische aandoeningen.

Zelf is van de Groenendaal op zijn 11e gediagnoseerd met Axiale Spondyloartritis. Dit is een chronische ontstekingsreuma waarbij het immuunsysteem gezonde cellen als kwade indringers ziet en daarmee je eigen lichaam aanvalt, waardoor ontstekingen in je gewrichten ontstaan, met name in bekken en wervelkolom. De ziekte gaat gepaard met pijn en vermoeidheid. Christian van de Groenendaal heeft 7 jaar met krukken gelopen, zijn rug is voor ¾ vastgegroeid en heeft inmiddels een 5e heupprothese. Na zijn operaties is van de Groenendaal mobieler geworden en vertraagd zijn ziekte proces door te fietsen.

De donatie van de Auxilium & Caritas Foundation is zeer welkom. Het is een extra motivatie en zet hopelijk anderen aan tot het steunen van deze actie. Het afleggen van de kilometers verloopt namelijk vlotter dan het binnenhalen van de € 10000.

Het is nog lang tot mijn streefdatum van 24 juli, maar van de Groenendaal ziet graag meer steun komen, met name uit het Vughtse bedrijfsleven.

De actie is te volgen en te steunen via: https://actie.reumanederland.nl/actie/christian-van-de-groenendaal of via social media met de hashtag #fietsenmetreuma.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Reacties