Eigenaar woonboot op weg naar huis

Terwijl verzekeringsexperts maandagmorgen de schade opnemen, is de eigenaar van de gezonken woonboot op weg naar huis. Hij zat in het buitenland toen storm Dennis over de Bossche Ertveldplas raasde en zijn woning deed kapseizen.

De eigenaar van de boot wilde maandag nog niet reageren op vragen ,,De storm Ciara van vorige week was niks vergeleken met storm Dennis,” vertelt een buurvrouw die iets verderop in een woonboot woont. Een omgewaaide boom iets verderop op de dijk bevestigt dat beeld. ,,Het ging tekeer zondag, de wind stond denk ik goed op de plas.”

Over haar eigen woning maakte zij zich niet al teveel zorgen, maar de boot van de buurman redden, dat was dan weer een ander verhaal. ,,De betonnen bak lijkt er gewoon helemaal onder weggeslagen. Dan kun je niet zoveel doen. De boot zit ook vast aan de wal met staalkabels. Tijdens zo’n storm kun je dus ook eigenlijk niet eens dichtbij de boot komen. Want wat er als zo’n kabel losschiet?” Ook de brandweer kon zondag, mede door het onstuimige weer, weinig meer doen voor de boot.

Tekst: BD.nl

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Reacties