Dagelijkse update RIVM coronavirus

Foto: Kees Vos Fotografie

Het officiële aantal doden door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 5680. In de afgelopen 24 uur heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 10 nieuwe meldingen van overlijdens binnengekregen. Het werkelijke aantal doden ligt hoger, omdat niet iedereen wordt getest. Bovendien worden sterfgevallen soms pas na enkele dagen doorgegeven.

Er zijn 15 nieuwe patiënten in het ziekenhuis opgenomen vanwege het coronavirus. Het totaal aantal ziekenhuisopnames staat nu op 11.552.

Het aantal coronapatiënten op de intensive care is weer licht gestegen naar 349. Dat zijn er drie meer dan op zaterdag. Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) noemt dit stabiel.

Voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg: “Na de snelle afname de afgelopen week, trad de afgelopen 24 uur een stabilisatie op van het aantal IC patiënten. De komende dagen moeten uitwijzen of de daling verder doorzet.”

Tot nu toe zijn er 43.995 bevestigde Covid-19 patiënten gemeld aan het RIVM. Dat zijn er 125 meer dan zaterdag. De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken, meldt het instituut. Omdat niet alle Covid-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Reacties